Lenteconcert Harmonie vol verrassingen

Lenteconcert Harmonie Wolvega vol verrassingen !

dsc_3110.jpg - 69.67 Kb

Wolvega 5 april 2008. Het lenteconcert dat de Harmonie Wolvega afgelopen zaterdagavond heeft gegeven was er één vol verrassingen. De avond begon met een optreden van het startorkest. Daarin zorgden de slagwerkers voor verrassende uitspraken tijdens het wisselen van de muziekstukken.
Hierna was het de beurt aan het jeugdorkest. Samen verzorgden ze het programma voor de pauze, het startorkest met nummers als Het limburgs volkslied (speciaal voor de nieuwe Limburgse dirigent van het A-orkest), De Blazersschool, het jeugdorkest met Heal the World en Pocahontas en deden dit vol overgave. Ze lieten zich van hun beste kant horen.

Na de pauze was het de beurt aan het A-orkest. Na het geweldige openingsnummer Ross Roy stond ladyspeaker Zoë Spin op met de microfoon om het volgende nummer aan te kondigen maar haar stem leek verdacht veel op die van voorzitter Roelof Akkermans. Hij kwam naar voren en liet eerst de nieuwe dirigent zich voorstellen. Daarna was het tijd voor de volgende verrassing. Het huldigen van jubilaris Wim Augustijn!
Voor Wim Augustijn is het 40 jaar geleden dat hij begon met musiceren. In die jaren heeft hij naast muziek maken vele andere functies bekleed binnen de vereniging waaronder bestuursfuncties. Ook als persoonlijkheid kan Wim niet gemist worden binnen de club. Hij heeft altijd wat te vertellen, is altijd behulpzaam en gezellig aanwezig. Na een woordje van de voorzitter van de Harmonie kreeg Wim het KNFM speldje voor 40 jaar musiceren uitgereikt van de heer Bootsma van de KNFM.
Een groot deel van de familie van Wim was voor deze gelegenheid aanwezig en ook zij hadden een mooie verrassing voor hem te weten een  versierde muziekstandaard.
Na deze leuke onderbreking van het concert vervolgde het A-orkest het concert met werken als Tintin, Trimbeka en Dance Party. Afgesloten werd het concert met een gezamenlijk optreden van start-, jeugd- en A-orkest. Daarna werd Marja Kremer nog even flink in het zonnetje gezet. Marja dirigeert al vele jaren lang geheel vrijwillig het startorkest. Ze wordt ook wel Mamma Marja genoemd omdat heel veel leden, ook de leden van het huidige A orkest, ooit zijn begonnen in het orkest van Marja. Al met al een positieve avond vol verrassingen!.