Harmonie bezoekt scholen

WOLVEGA - Afgelopen week is een delegatie van de muziekvereniging de Harmonie Wolvega op bezoek geweest bij een aantal basisscholen in de gemeente Weststellingwerf. Tijdens dit bezoek kregen de kinderen een DVD te zien waarop uitgelegd werd wat nu precies een harmonie orkest is, welke instrumenten er in een harmonie orkest bespeeld worden. Verder zagen ze hoe meneer Van Fare leert dirigeren.

WOLVEGA - Afgelopen week is een delegatie van de
Daarna gaven de leden van de Harmonie uitleg over de instrumenten die ze bespelen. Ooklieten ze een aantal stukjes horen enmochten de kinderen meezingen en bewegen. De scholen die bezocht werden waren De Adelaar, De Wegwijzer, Tuindorpschool, School Zuid uit Wolvega en De Lamer uit Oldelamer, De Lantscheene uit Oldetrijne, De Klaeter uit De Hoeve en Dorpsschool De Blesse.
Op alle scholen werden ze enthousiast ontvangen en werd er leuk meegedaan. Op de Adelaar kon een viertal leerlingen van groep 5 al een deuntje meeblazen. Dit was ook het geval op de Lantscheene. Hierdoor werd het
voor hun klasgenootjes direct duidelijk hoe leuk het is om een instrument te bespelen en om dit samen te doen in een orkest. Het doel van de actie is natuurlijk om de leerlingen te stimuleren voor muziek en dan het liefst een instrument wat bij de Harmonie bespeelt kan worden. Daarom wordt tijdens deze scholenactie een speciaal aanbod gedaan. De leerlingen krijgen 4 proeflessen aangeboden op een instrument naar keuze. Als afsluiting van deze lessen is er de jeugdmuziekdag op 22 maart a.s. Op deze dag doet de jeugd spelletjes, bingo, maken ze muziek en veel lol.  ’s Avonds wordt een concert gegeven voor alle ouders, familie en andere belangstellenden. Mocht u meer informatie willen over de scholenactie of uw kind opgeven voor de proeflessen dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de foto de leerlingen van OBS Wolvega Zuid. (Foto's: Lenus van der Broek)