"De Harmonie" laat goede indruk achter in Steenwijk

img_0003.jpg - 33.39 Kb

Vrijdag 26 september Univé concert in Steenwijk. De Harmonie, onder leiding van Jan Wijenberg, opende het concert met Ross Roy. Ross Roy is de naam van de laat 19e eeuwse monumentale villa, waar in 1945 het "St. Peters Lutheran College" is gesticht. De villa is altijd het symbool voor de school gebleven. Je hoort de verschillende fases die de leerlingen doorlopen tijdens hun schooljaren. Een mooie altsax solo van Marja Kremer in het expressieve middendeel dat liefde, vriendschap en begrip uitdrukt,.
De oriëntale klanken, die de overgang vormen naar het slotthema, zijn symbolisch voor de diversiteit van culturen op school. Dit muziekstuk past “De Harmonie “als een jas.
Vervolgens werd Trimbeka gespeeld, een link naar Gorredijk. Jan Wijenberg loodste zijn muzikanten op schitterende wijze door deze compositie. Je hoort er de onheilspellende klanken die een verwijzing kunnen zijn naar het moerasgebied en is er vermaak tijdens de jaarlijkse markt. Het langzame middendeel, met een hele mooie alt sax solo van Heleen Stornebrink, is een ode aan de prachtige natuur.

Tot slot El Camino-Real, dit muziekstuk stond twee week geleden in de grondverf, je kunt “zien” dat er inmiddels een eerste laklaag overheen is gegaan. Natuurlijk zal er nog behoorlijk aan gewerkt moeten worden, maar met name het middendeel, met een schitterende solo van Vivian Laarhuis op hobo, begint echt te klinken. “De Harmonie” heeft, zeker dankzij hun dirigent Jan Wijenberg, een zeer goede indruk achtergelaten in Steenwijk.

26092008127a.jpg - 41.09 Kb

26092008131a.jpg - 42.62 Kb