Hartverwarmend Valentijnsconcert

dsc_1685.jpg - 115.79 Kb

Een kleine 250 bezoekers hebben afgelopen zondagmiddag in het Linde Collega te Wolvega hun harten kunnen verwarmen bij het Valentijnsconcert van De Harmonie Wolvega. Het concert werd geopend door het A-orkest en het jeugdblazersensemble met het stuk Kartoon Kaleidoscope onder leiding van Jan Wijenberg. Hierin kwamen een aantal bekende cartoons tot leven. Daarna was het de beurt aan het slagwerkensemble onder leiding van Cees Leerling. Een groep jeugdige slagwerkers die voor het eerst een optreden verzorgde. Dus een spannende gebeurtenis. Maar daar was voor het publiek niets van te merken. Ze sloegen de sterren van de hemel met werken als Mission Impossible en Merissa Merenque. Tijdens de wisselingen werden de mensen getrakteerd op liefdesgedichten, voorgedragen door Zoë Spin. Helemaal in de stijl van Valentijn.
Als laatste voor de pauze kwam het jeugdblazersensemble onder leiding van Marja Kremer aan de beurt, met het stuk De Rattenvanger van Hamelen. Het bijzondere aan dit stuk was dat het uitgevoerd werd met verteller en toneelspel. Een aantal jongste blazers was uitgerust als ratevanger, burgemeester en ratten. Een bijzondere en knappe combinatie van muziek, toneel en verhaal.

Het A-orkest maakte de middag vol met werken als Thunderbirds en At a break of Gondwana. Het bijzondere hierbij was dat een 4 tal jeugdslagwerkers voor het eerst met het ‘grote’ orkest meededen. Ook hier deed het publiek de handen voor op elkaar. Dat de jeugd de toekomst heeft bleek ook wel tijdens Viktor’s Tale met als soliste op klarinet Suzanne Veenhouwer. Menig hart ging sneller slaan door haar geweldige kunsten op dit mooie instrument.
Al met al een geslaagde middag voor muzikanten en publiek.

Foto's: Lenus van der Broek