Triple concert

Triple concert Harmonie Wolvega, Heerenveens Muziek Corps en Fries Jeugd Harmonie Orkest
Dat de friese jeugd zich blijft ontwikkelen is wat het Fries Jeugd Harmonie Orkest graag wilde laten horen in Wolvega. Omdat een aantal leden van de Harmonie Wolvega en het Heerenveens Muziek Corps bij het FJHO spelen was dit een mooie gelegenheid voor een concert. De organisatie was in handen van Kuenstwurk, die daarbij geholpen werden door de Harmonie Wolvega.

Het spits werd afgebeten door de Harmonie Wolvega o.l.v. Jan Wijenberg met Mantua, waarna men het concert vervolgde met At the break of Gondwana. Het bijzondere hieraan was het meespelen van een viertal jeugdige slagwerkers uit de eigen opleidingsgroep. Ze zijn in positieve zin opgevallen, een vermelding waard. Het optreden van De Harmonie werd afgesloten een pasadoble met hierin een trompetsolo van Wallie Hemmes.

Na een korte pauze was het de beurt aan het Heerenveens Muziek Corps o.l.v. Henk Oenema. Zij gingen met hun werken de wereld rond! Ze begonnen in Zweden met Vid Frösö Kyrka, vervolgens gingen ze via

Slovenia naar Rusland om te eindigen in Amerika met The very best of Billy Joel. Een zeer gevarieerd en gewaardeerd programma.

Daarna was het tijd voor de jeugd. Dat alle jeugdige talenten uit Friesland zijn samen gevoegd in het FJHO o.l.v. Thijs Oud was duidelijk te horen. Wat een prachtige klank. Het thema van hun muziek was film. Via Avatar kwamen we terecht bij Jupiter. Daarna in Victor’s tale een solist op klarinet, Kevin Visser
(14 jaar). Een geweldige uitvoering kreeg het publiek te horen. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was nog een bijzondere soliste, met het nummer Tomorrow uit de musical Annie liet Suzanna Pleiter (11 jaar) horen over een prachtig stemgeluid te beschikken. Het concert werd spetterend afgesloten met de filmmuziek van Indiana Jones.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde middag.