Scholenactie weer van start

“De Harmonie” laat jeugd van de scholen kennismaken met muziek.

dsc_3023.jpg - 102.12 Kb

foto's Lenus van der Broek

Ook dit jaar gaat de Harmonie weer op bezoek bij een aantal scholen. Aan jeugd is geen gebrek bij de vereniging en dat wil men graag zo houden. Dit jaar worden scholen in De Hoeve, De Blesse, Oldetrijne, Oldelamer en Wolvega bezocht. Tijdens de scholenactie laten een aantal leden van “De Harmonie” de kinderen kennis maken met een aantal instrumenten. Ze spelen een paar stukjes muziek waarbij de kinderen bijvoorbeeld mee kunnen zingen of bewegen. Er wordt een presentatie bekeken waarin uitgelegd wordt welke orkesten er binnen De Harmonie zijn en wat De Harmonie allemaal doet. Ook wordt gekeken naar een korte film over meneer Fanfare die leert dirigeren. Natuurlijk wordt er uitleg gegeven over welke instrumenten we allemaal hebben binnen een harmonie en wat de verschillen zijn. Aan het eind van de les mogen er ook instrumenten uit geprobeerd worden. Natuurlijk allemaal in de hoop de kinderen enthousiast te krijgen voor het bespelen van een muziekinstrument.Om de drempel zo laag mogelijk te houden biedt de vereniging kinderen die geïnteresseerd zijn in de muziek, een aantal proeflessen aan. Zo kan men zonder enige verplichting kennis maken met een muziekinstrument. Men heeft de keuze uit hout, bijvoorbeeld klarinet, fluit, saxofoon en koper bijvoorbeeld trompet, trombone, euphonium, waldhoorn en slagwerk. De lessenserie wordt afgesloten met de alom bekende jeugddag van “De Harmonie” op 31 maart aanstaande. Tijdens deze dag maken we ook weer muziek, doen we spelletjes en sluiten we af met een heus concert.Op 12 februari 2012 is in het Linde College het Valentijnsconcert. U bent van harte welkom. Bent u nieuwsgierig bent geworden, kom dan eens langs op woensdagavond in het Lindecollege of bezoek onze website www.harmoniewolvega.nl .