Vonken vliegen er vanaf op "Concert in Harmony" met Laura Vlasblom

dsc_4724.jpg - 76.16 Kb

Foto's Lenus van der Broek

Het ‘Concert in Harmony van muziekvereniging De Harmonie uit Wolvega was afgelopen vrijdagavond een daverend succes. Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Vermilion.

Voor de pauze was het de beurt aan De Harmonie zelf. Met prachtige uitvoeringen van de werken Man in the iceAlpina Saga, Monterosi en the Rock hing het publiek aan hun lippen. Dirigent Jan Wijenberg heeft ook dit jaar weer een bijzonder mooi programma uitgezocht en een goed muzikaal geheel van het orkest weten te formeren. Een bijzondere solo was er voor een 4 tal dames, Fokje KemerinkHilly van Dalen, Yvonne Jongstra en Marijke van Delft. Zij hadden als instrument hun stofzuiger mee gebracht voor het werk A Grand Grand Ouverture. Het verhaal in dit stuk gaat over een jager die jaagt op een vogeltje. Door de irritante stofzuigers vliegt dit vogeltje steeds weg en lukt hem niet om het af te schieten. Daarom worden de stofzuiger-solisten tijdens hun laatste solo geraakt door de jager. Een hilarische combinatie van toneel en muziek.

Na de pauze ging het dak eraf met speciale gast Laura Vlasblom. De op 8 oktober 1968 in Drachten geboren Laura heeft haar eerste stappen in de muziek gezet samen met haar zus en 2 vriendinnen in de het kinderkoor Kinderen voor Kinderen. Hierna besluit ze met zus Karin en vriendinnen Mandy Huydts en Marjon Keller de meidengroep Frizzle Sizzle op te richten. In 1989 stopt deze groep. Laura zingt daarna gewoon verder en slaat andere wegen in bij shows, theater, commercial, musicals en als stemactrice van tekenfilms.

Laura spettert met nummers als Nine to five , Nothing else mathers en Toppop Yeah.

Maar ook het serieuzere materiaal als Telkens weer is voor haar geen probleem. Een stukje nostalgie kreeg het publiek van De Harmonie met Wat voor weer zou het zijn in Den Haag waar in nummers van Harry Bannink te horen waren, Mambo no. 5 en De Bestemming van Marco Borsato.

Het publiek geniet, en met hen het gehele orkest, en swingt volop mee. Het is één groot feest. Na (zelfs) 2 toegiften kwam er een eind aan een super muziekavond.

Met dank aan Lenus van der Broek voor de foto,s.