Concert in Harmonie daverend succes

De Stichting Bijzondere Concerten De Stellingwerven organiseerde vrijdagavond in Victoria Park in Wolvega samen met de muziekvereniging "De Harmonie" in Wolvega het 'Concert in Harmony'

De volle zaal met ruim 400 bezoekers, waaronder burgemeester Gerard van Klaveren, genoot volop van het gevarieerde en met show gevuld programma. Voor de pauze was het podium voor het orkest zelf onder leiding van dirigent Jan Wijenberg. Zij lieten een aantal schitterende muziekstukken horen zoals El Arca de Noé, Hans Zimmer Medley en Riverdance. Kijk op onze Facebook pagina voor filmbeelden.

Jannick Akkermans was de solist bij het nummer Czardas. Prachtig om te zien en te horen wat er op een xylofoon mogelijk is.
Woensdag 26 oktober zal Jannick openbaar D examen doen in het Linde college te Wolvega aanvang 19.30 uur.

Na de pauze was het tijd voor de speciale gast van deze avond Erica Yong. Erica Yong begon op vijftienjarige leeftijd met haar zangcarrière en bracht in 1984 haar eerste single 'My heat drums' uit. Nadat ze haar havodiploma behaalde, besloot zij lichte muziek te gaan studeren aan het Conservatorium. Samen met de Harmonie Wolvega liet zij nummers horen als Proud Mary, Car Wash, Hot shot en I am telling you horen.
Een geweldige spontane zangeres die de zaal “los” liet gaan.

Het orkest en zangeres kregen een staande ovatie van het publiek. De presentatie met de nodige humor en entertainment werd deze avond verzorgd door Tim Zeegers. Muzikant Wim Hoornstra werd tijdens het concert in het zonnetje gezet, hij is maar liefst 60 jaar lid van De Harmonie.

De Harmonie kan wederom terugkijken op een fantastisch galaconcert, en kijkt nu al uit naar volgend jaar.

Met welk programma zal Jan Wijenberg volgend jaar voor de dag komen?

(foto's Lenus van der Broek en Hillie Wijenberg)