Krokus concert

DSC 6128

Wolvega - Muziekvereniging De Harmonie en Interkerkelijke zanggroep Our Choice uit Wolvega gaven zaterdagavond 4 maart een concert in het Linde College in Wolvega.

De Harmonie bestaat uit ongeveer zestig muzikanten en wordt geleid door Jan Wijenberg. Jaring de Braak is dirigent van Our Choice, een 27-leden tellend a capella koor. De verenigingen boden het publiek een gevarieerd programma met muziek en zang. Tijdens het Krokusconcert voeren het korps en het koor gezamenlijk de ‘Songs of liberation’ van Harrie Janssen uit. Dit stuk werd in 2015 geschreven ter gelegenheid van de bevrijding van Nederland, toen zeventig jaar geleden. Het raamwerk wordt gevormd door drie Valeriusliederen, daterend uit de 16e eeuw. Hierin wordt het verzet tegen de Spaanse overheerser geschilderd. De Cantate startte met donkere klanken, als symbool van onderdrukking, om in de finale plaats te maken voor de bevrijding van het licht, waar het met ‘Gelukkig is het land’ eindigde. ( foto en tekst  Lenus van der Broek )