Harmonie beleeft topdag op jubilieum festival Schiermonnikoog.

Zaterdag 10 juni vertrok muziekvereniging “De Harmonie” met een bus vol met 70 muzikanten richting de boot naar Schiermonnikoog om daar deel te nemen aan het muziekfestival wat daar ieder jaar wordt gehouden.Na aankomst op het eiland kon iedereen eerst genieten van het mooie weer en de muziek die overal werd gehouden. Uiteraard gingen de meeste muzikanten ook kijken en luisteren bij het concert van de KMKJWF waar de dirigent van DeHarmonie, Jan Wijenberg bij speelt. Daarna was het voor het A-orkest tijd om in te spelen voor hun deelname aan het festival. Na het inspelen kon het A-orkest onder leiding van Jan Wijenberg, plaats nemen op het podium waar zij vol overgave Riverdance (Bill Whelan, arr. Johan de Meij) hebben uitgevoerd.

Met een tevreden gevoel verlieten de muzikanten het podium. Nu was het tijd voor het start-orkest om zich bij het A-orkest te voegen. Wat een prachtig gezicht zo’n grote groep in mooie rode blouses. Samen vertrokken ze richting een muziekkoepel buiten om het publiek te laten genieten van hun muziek. Helaas lieten de weergoden ons op dat moment even in de steek. Een kortdurende regenbui zorgde ervoor dat het orkest niet voor de koepel plaats kon nemen. De enige optie was met zijn allen in de koepel. Dus allemaal staand spelen en zo passen er dus 70 muzikanten in een kleine muziekkoepel. Het werd een erg leuk en gezellig optreden buiten. En doordat de regen vrij snel voorbij was kwam het publiek snel luisteren. Na dit optreden was het wachten op de uitslag. Met 83 punten heeft muziekvereniging “De Harmonie” een mooie eerste prijs gehaald, een uitstekend resultaat! Al met al een dag gehad waar met tevredenheid op wordt teruggekeken!