6 juni Openbaar D examen Maaike Modderman op fluit

    Kom woensdag 6 juni as naar het Lindecollega. Dan kun u bij het openbaar D examen van Maaike Modderman aanwezig zijn.
Aanvang 19.15 uur. Maaike zal in verschillende muziekstukken soleren, met begeleiding van De Harmonie o.l.v.
Jan Wijenberg en met begeleiding van pianiste Petra Wielemaker.
Het beloofd een zeer leuke avond te worden met prachtige muziek. 

Concert 2017 met Thomas Berge een groot feest

   

Samen met de Stichting Bijzondere Concerten De Stellingwerven organiseerde "De Harmonie" o.l.v. Jan Wijenberg afgelopen vrijdagavond het jaarlijks galaconcert 'Concert in Harmony'. Door omstandigheden moest het concert plaatsvinden in een grote tent. Bijna 500 bezoekers genoten van een fantastisch programma.. De presentatie werd deze avond verzorgd door Grietina Bouma

 

 

Thomas Berge en Harmonie Wolvega

Kon ik nog maar even bij je zijn

 

meer  video's en foto's>>>>

 

De Harmonie bezoekt Lindestede met het A en Startorkest

Woensdagavond 5 juli hebben het A - en Startorkest van  "De Harmonie" een concert verzorgd in woonzorgcentrum Linde Stede van Meriant in Wolvega. Het Startorkest opende het concert met een aantal solistische optredens.  Complimenten aan de solisten. Na dit optreden werd Marja Kremer in het zonnetje gezet. Ze neemt na ruim 25 jaar afscheid als dirigent van het startorkest. Marja Bedankt !!!! Hildo Flierman zal na de zomervakantie het dirigeerstokje van Marja overnemen.

Daarna speelde het A-orkest samen met het Startorkest o.l.v. Jan Wijenberg samen enkele stukken.

Na de pauze besloot het A-orkest het concert met een aantal prachtige nummers waaronder Morricone's Melody, Soldaat van Oranje en Indiana Jones.

Harmonie beleeft topdag op jubilieum festival Schiermonnikoog.

Zaterdag 10 juni vertrok muziekvereniging “De Harmonie” met een bus vol met 70 muzikanten richting de boot naar Schiermonnikoog om daar deel te nemen aan het muziekfestival wat daar ieder jaar wordt gehouden.Na aankomst op het eiland kon iedereen eerst genieten van het mooie weer en de muziek die overal werd gehouden. Uiteraard gingen de meeste muzikanten ook kijken en luisteren bij het concert van de KMKJWF waar de dirigent van DeHarmonie, Jan Wijenberg bij speelt. Daarna was het voor het A-orkest tijd om in te spelen voor hun deelname aan het festival. Na het inspelen kon het A-orkest onder leiding van Jan Wijenberg, plaats nemen op het podium waar zij vol overgave Riverdance (Bill Whelan, arr. Johan de Meij) hebben uitgevoerd.

Concert in Harmonie daverend succes

De Stichting Bijzondere Concerten De Stellingwerven organiseerde vrijdagavond in Victoria Park in Wolvega samen met de muziekvereniging "De Harmonie" in Wolvega het 'Concert in Harmony'

Harmonie verwarmt publiek met valentijns-concert

'Buiten koud, binnen warm'. Dat was het toepasselijke thema van het Valentijns-concert van onze vereniging De Harmonie.

 

Voor het talrijke publiek traden alle orkesten op. De middag begon met het verwelkomen van de bezoekers met de vrolijke noten van het dweilorkest
De Lendebloazers. De slagwerkers van Marim Battuta onder leiding van Cees Leerling gaven de aftrap van het concert. Vervolgens trad het startorkest
op onder leiding van Marja Kremer. Na de pauze trad het A-orkest onder leiding van Jan Wijenberg op.

Geslaagd campingconcert Start en A orkest

26 augustus, één week na de zomervakantie een concertje plannen? Ja dat kan bij De Harmonie. Het Start orkest o.l.v. Marja Kremer als het A orkest o.l.v. Jan Wijenberg, zagen dit wel zitten. Zelfs de weergoden werkten mee. Een vol terras, leuke muziek en mooi weer. Meer is niet nodig voor een hele gezellige avond.

 

Mooi Vaderdagconcert Startorkest

Op vaderdag heeft het Startorkest o.l.v. Marja Kremer een prachtig vaderdag concert verzorg in Lycklama Stins.

Speciaal voor deze gelegenheid speelden  twee "oudere" leerlingen en vaders een solo, Jan de Boer op Trombone en
Henri Pluim op tenor sax. Een uur lang muziek maken valt niet mee, maar het Startorkest heeft hier totaal geen moeite mee!
Complimenten aan alle muzikanten voor dit prachtige concert.

Dodenherdenking 2015

op 4 mei speelde de Harmonie bij de dodenherdenking in Wolvega. Mooi om te zien dat er naast vele ouderen zoveel
jongeren aanwezig waren. Wallie Hemmes speelde de Last Post.

Moederdagconcert een warm familieconcert

Een gezellig en afwisselend concert waar alle onderdelen van "De Harmonie"
te bewonderen waren.
Het start orkest o.l.v. Marja Kremer, Marim Batutta o.l.v. Cees Leerling
en het A orkest o.l.v. Jan Wijenberg.
Trots mogen we zijn op zoveel muzikanten en zoveel jeugd.

dodenherdenking 4 mei 2017

 

Belangstellenden voor de herdenkingsplechtigheid in Wolvega verzamelden zich rond half acht bij de ingang van de algemene begraafplaats aan de ingang van de Hortensiastraat. De stille tocht leidde langs de graven van burgers en militairen. De officiële kranslegging werd verricht door wethouder Jack Jongebloed. Schoolkinderen, dit jaar van OBS De Heidepolle, zegden een gedicht op. Gelijktijdig vond er een officiële kranslegging plaats bij het Indië-monument.
De muziek werd verzorgd door muziekvereniging De Harmonie o.l.v. Marja Kremer. Wallie Hemmes speelde ‘The Last Post’ .

In het nieuw gestoken Harmonie speelt in Lindestede

De Harmonie gaf woensdag avond 22 juni een concert in verpleeghuis Lindestede in Wolvega. Dankzij sponsorbijdragen van Poiesz, Monica’s Sporttiek en Riksma Woonmode zijn het A-orkest en het startorkest gehuld in nieuwe rode blouses.

De Harmonie in kerststemming

De Harmonie is heel actief geweest rond de kerstdagen. We speelden op donderdag 17 december op de Tuindorpschool. Zondagmorgen was ons jeugdorkest al vroeg uit de veren om op te treden in Berkenstede. De mensen hebben genoten van de mooie muziek die gespeeld werd. Tot slot, zondagmiddag 20 december werd de 50 e kerst samenzang georganiseerd in de katholieke kerk in Wolvega. Het A orkest mocht de zang begeleiden en voorde nog speelde daarnaast nog mooie kerstmuziek.

Muziekvereniging De Harmonie Wolvega ontvangt bijdrage Rabobank Coöperatiefonds

 

Muziekvereniging De Harmonie Wolvega ontvangt bijdrage Rabobank Coöperatiefonds. De bijdrage zal samen met bijdragen uit andere fondsen en natuurlijk ook eigen middelen worden gebruikt voor de aanschaf van een serie nieuwe klarinetten.

Mooie begeleiding kerkdienst Ichtuskerk


Het A-orkest o.l.v. Jan Wijenberg heeft zondag gespeeld in De Ichtuskerk. Mooie begeleiding en prachtige muziek met meerdere keren een groot applaus. PKN Wolvega was onder de indruk van Harmonie Wolvega.!
 

Bijzonder dubbelconcert met Chr. Muziekvereniging Wilhelmina Hoogeveen

 

Een bijzonder dubbelconcert met Chr. Muziekvereniging Wilhelmina uit Hoogeveen.
Evenals "De Harmonie" staat deze vereniging ook onder leiding van dirigent Jan Wijenberg.

Wilhelmina is een fanfareorkest, De vereniging telt meer dan 150 leden en bestaat naast het fanfareorkest uit de volgende onderdelen, een malletband, mini en majorettes een boerenkapel , een brass ensemble en een G-orkest.

Zondagmiddag speelde het fanfareorkest een aantal mooie stukken, o.a. Sorry met een uitstekende solist,  Mente Heemstra op bugel. Het orkest heeft een  prachtige fanfare klank.

Na de pauze speelde "De Harmonie" een aantal stukken, ook met een aantal zeer jonge solisten, Lynn speelde in Eloise een hele mooie alt sax solo en Gudrun, de jongste van het orkest speelde de fluitsolo in
El Cumbanchero.
Een hele mooie middag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Jeugdag 2017 weer een daverend succes


De Harmonie organiseerde afgelopen zaterdag in het Linde College in Wolvega har 27ste jeugddag. 's Middags waren er diverse repetities en spelletjes.
Na een heerlijke frietmaaltijd waren er 's avonds optredens voor de ouders, familie en kennissen.
Het begon met een optreden van het startorkest onder leiding van Marja Kremer, het tweede orkest van De Harmonie waarin ook de proeflesleerlingen en de leerlingen van vorig jaar meespeelden.
Verder was er een optreden van het Drum Case Ensemble, slagwerksnuffelaars, en de slagwerkgroep Marin Battuta onder leiding van Cees Leerling.

(Foto: Lenus van der Broek en Roosmarijn Jongstra)

Krokus concert

DSC 6128

Wolvega - Muziekvereniging De Harmonie en Interkerkelijke zanggroep Our Choice uit Wolvega gaven zaterdagavond 4 maart een concert in het Linde College in Wolvega.

Riksma Woonmode verrast Startorkest met nieuwe blouses

Afgelopen zaterdag verraste Riksma Woonmode het Startorkest met nieuwe blouses.

Het was een complete verrassing voor de leden van het Startorkest en de aanwezige bestuursleden.
Gea Riksma heeft al jaren de kleding van De Harmonie onder haar beheer en ook verzorgt Riksma Woonmode ieder jaar bij het Galaconcert de aankleding van het podium.
Om Gea en Peter te bedanken was er zg een optreden gepland van het Startorkest op de Open Dag van Riksma Woonmode.
Tot ieders verrassing werd het optreden onderbroken door Gea en Peter.
Zij hadden voor alle leden van het Startorkest prachtige blouses.
Namens de gehele Harmonie hartelijk dank voor dit geweldige cadeau.
Vanaf nu kunt u het Startorkest bewonderen in een prachtige rode blouse van Riksma Woonmode.

Dubbelconcert met Wilhelmina in Hoogeveen

Afgelopen zondag 11 oktober een mooi dubbelconcert met de fanfare Wilhelmina in Hoogeveen. Dit is zeker weer voor herhaling vatbaar. Het was ook een goede gelegenheid om ons Gala “voor de pauze” programma voor publiek te spelen.

Ook goed om te horen dat de fanfare Wilhelmina in de lift zit: binnenkort wordt het orkest uitgebreid met 10 jeugdleden en gaan ze, in hun prachtige muziekcentrum, repeteren voor het Wilhelmina jaarconcert van 5 maart 2016 met niemand minder dan Charly Luske.

Voor meer foto's zie ook facebookpagina  https://www.facebook.com/harmoniewolvega

Start en A orkest spelen bij Lindestede

Woensdag speelden het Start orkest en het A orkest van  "De Harmonie"bij  Lindestede. Een volle bak zeker toen er drie stukken door beide orkesten samen werd gespeeld.
Een afwisselend programma met twee prachtige solisten, Elegy werd gespeeld door Marijke Zuurveld op trompet en Cockey's Song door Maaike Modderman op dwarsfluit.

8 mei Univé Concert

Afgelopen vrijdag verleende De Harmonie haar medewerking aan het Unevé Ralatie Concert in Steenwijk.
De Harmonie speelde morricone melody,, Anne Frank en El Cumbachero. 
Ken Besuijen zonder onder begeleiding van De Harmoniespeelden ze Het Dorp en We'll meet again.