Afwisselend Triple concert

dsc_4336.jpg - 100.79 KbAfwisselend triple concert door chr. Brassband Euphonia, schoolorkest “de Wijs” en muziekvereniging De Harmonie Wolvega.
Afgelopen zaterdagavond kwam voor de tweede keer een uniek trio bij elkaar om samen een concert te verzorgen. De avond werd geopend door schoolorkest “de Wijs”. Zo’n 40 leerlingen en docenten lieten horen dat er op het Linde College naast leren ook muziek gemaakt wordt. Iedere keer weer een uitdaging voor dirigent Cees Leerling om met een jaarlijks wisselende bezetting een orkest te formeren. Het publiek kreeg te horen dat dit wederom gelukt is. Vol overgave liet het schoolorkest werken horen als Nordic Fanfare, March Slav, Happy Feet en I was made for loving you.

Bassist Wim Hoornstra van "De Harmonie"
Fotoreportage is gemaakt door Lenus van der Broek

Na het schoolorkest was het de beurt aan de brassband Euphonia. Ook zij lieten een afwisselend programma horen. Onder leiding van dirigent John Blanken werden de mars Honest Toile, en werken zoals The Impresario en The Lost Chord ten gehore gebracht. Die werden gevolgd door wat lichtere muziek te weten I’m beginning to see the light en Horizons.In de pauze genoot het publiek van een kopje koffie en werden de stoelen klaar gezet voor De Harmonie. dsc_4331a.jpg - 125.95 Kb
Zij lieten onder leiding van dirigent Jan Wijenberg na de pauze hun programma horen. Dit bestond uit The adventures of the Beaume, The Phantom of the Opera en Tom Sawyer Suite. Vooral in het laatste werk konden de houtblazers laten horen hoeveel nootjes zij in 1 tel kunnen spelen. Het slot van de avond werd verzorgd door alle 3 de orkesten. Samen speelden zij Mr. Rock and Roll. Een vrolijk nummer dat enthousiast door het publiek werd meegeklapt. Hiermee lieten de 3 orkesten zien hoeveel muzikaliteit er in Wolvega en omstreken is! De opbrengst van de avond zal worden geschonken aan een goed doel. Op dit moment wordt nog bekeken wat dit goede doel zal worden.

De Harmonie o.l.v. Jan Wijenberg

dsc_4346.jpg - 92.66 Kb  dsc_4355.jpg - 88.69 Kb