Jeugddag weer een groot succes (meer foto

dsc_6096a.jpg - 43.30 Kb
 80 kinderen in actie tijdens de jeugddag                   (foto Lenus van der Broek)

Voor de 18e keer organiseerde de muziekvereniging “De Harmonie” haar jaarlijkse jeugddag.Hieraan deden, naast AMV leerlingen, ook ca. 30 leerlingen van diverse scholen uit Wolvega en omstreken mee. Deze kinderen sluiten vandaag een serie proeflessen af, verzorgd door leden van de Harmonie en bedoeld om kinderen (net als bij AMV) kennis te laten maken met muziek en een instrument.

En natuurlijk was ook de eigen jeugd van de Harmonie aanwezig. In totaal waren ca. 80 kinderen op de jeugddag! De middag stond in het teken van spel en muziek. Er was een Bingo en verschillende spelletjes. Ook maakten de kinderen hun eigen muziek t-shirt voor het concert later op de avond. dsc_6102.jpg - 64.54 KbNaast de ontspanning werd er nog even hard gewerkt aan de muziek die 's avonds ten gehore gebracht werd. De zaal zat vol met trotse ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s!  Wat een prestatie wat kinderen na een korte tijd neer kunnen zetten en wat een plezier wordt er aan beleefd!

Voor de pauze speelden het jeugdorkest o.l.v. Jan Wijenberg en het startorkest o.l.v. Marja Kremer gezamenlijk een aantal stukken. De leden van het jeugdorkest spelen nu ca. 2 jaar. De leden van het start orkest spelen variërend van 2 maanden tot ca. 1/2 jaar.

De Harmonie is trots op het grote aantal jeugdleden.
De AMV kinderen, de leerlingen van de scholen hadden ’s middags flink geoefend op de Blazersschool, ze werden geholpen door een aantal oudere leden. Uiteraard mocht Fiesta ook dit jaar niet ontbreken. Wat een genot om te zien hoe enthousiast en ingespannen kinderen bezig zijn en hun beste beentje voor te zetten. De Lendebloazers zorgden voor en na de pauze voor een heel gezellig stukje muziek, waar spontaan de polonaise op werd gelopen.

Na de pauze speelde het jeugdorkest Those boots are made for walking. Een al wat moeilijker muziekstuk. Daarna lieten alle kinderen onder leiding van Vivian Laarhuis zien en horen wat ze nog meer hadden geleerd deze middag.

dsc_6104a.jpg - 51.44 Kb
De avond werd afgesloten door met alle orkesten, leerlingen en AMV kinderen te spelen, zingen en klappen; Hoofd schouders knie en teen. Een groot succes!
In de pauze en na afloop kon iedereen informatie over "De Harmonie" krijgen bij de verschillende leden van de vereniging. Ook konden nieuwe (jeugd) leden zich deze avond opgeven.