Lid worden

"De Harmonie" is een open vereniging en iedereen is welkom. Ieder lid komt in principe in aanmerking voor een instrument welke verstrekt wordt door de vereniging. Is het instrument van jouw keuze niet direct beschikbaar, dan kan je of eerst starten met een ander instrument of we proberen in overleg een instrument te organiseren (huur, huurkoop, collega vereniging).

Repetities en lokatie

A-orkest: woensdagavond van 19.15 tot 21.30 in het Lindecollege Drafsportlaan 22
Start-orkest: woensdagavond van 18.00 tot 19.00 in het Lindecollege Drafsportlaan 22
Slagwerk Ensemble Marim Battuta: woensdagavond van 18:00 tot 19:00 In het Lindecollege Drafsportlaan 22
De Lendebloazers De Lendebloazers hebben geen vaste repetitie avond. Kom gewoon een keer kijken op een van hun optredens (www.lendebloazers.nl/agenda)

De woensdagavond wordt ook wel de Harmonieavond genoemd. Repetities worden bij hoge uitzondering verzuimd, waardoor de repetities aangenaam zijn om bij te wonen. Je speelt bijna altijd in een volledig orkest. Wij verwachten dit ook van nieuwe leden.

Kijk ook even bij VACATURES (meest rechter optie van het menu) voor nog meer "Harmonie enthousiasme" voor de startende volwassen en ervaren volwassen muzikanten.

Nieuwsgierig?

Kom gerust langs!

Voor het Start of A orkest ? Loop de hoofdingang van het schoolgebouw voorbij en je ziet ons al zitten in de kantine van de school. Je kunt natuurlijk ook op je gehoor afgaan. Na de repetitie van het A orkest is er gelegenheid om nog even gezellig wat te drinken en zodoende nog even te babbelen met leden, dirigent of bestuur. De zogenaamde "derde helft" van de repetitie.

Hou je meer van slagwerk loop dan door naar boven, volg het geluid van de van trommels, marimba's en drumstellen.

Opleiding

De muzieklessen van muziekvereniging “De Harmonie” worden verzorgd door de Fryske Blaasakademy (FBA). Deze opleiding gaat volgens de landelijk erkende HaFaBra methode (Harmonie/Fanfare/Brassband waartoe ook slagwerk behoort).

Van Blazersklas naar Start orkest naar A-orkest

Landelijk zijn er vier erkende muziekdiploma’s te behalen. Het A, B, C en D diploma. De opleiding voor een diploma duurt in principe 2 jaar en wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Het D-diploma is het hoogst haalbare in de opleiding. Wanneer leden een A diploma hebben kunnen zij naar het Start orkest. Na het behalen van het B diploma wordt in overleg met de dirigent van het A orkest en het Start orkest bekeken of met kan doorstromen naar het A orkest.

Subsidie

Muzieklessen voor kinderen onder de 18 jaar worden de eerste vier opleidingsjaren gedeeltelijk gesubsidieerd.
Het eerste jaar is dit  60% van het lesgeld, het tweede jaar 50%, het derde 40% en het vierde 30%.

Fryske Blaasakademy (FBA)

De muziekopleiding van “De Harmonie” is gericht op een combinatie van muziekles en samen muziek maken. De eerste twee jaren spelen de leerlingen naast de muziekles ook een FBA-opleidingsklas (blazersklas of slagwerkklas). Na twee jaar kan je verder met het B-diploma. Je krijgt dan individueel gerichte muzieklessen en dan speel je in het Start orkest of slagwerkensemble van “De Harmonie”. Deze opzet is een bijzonder motiverende manier van muziekles krijgen én samenspelen.

Kosten

Wilt u meer informatie over de muzieklessen en kosten? mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sociale Activiteiten

Naast optredens, concoursen, concerten en repetities organiseert "De Harmonie" ook sociale activiteiten met als doel het teamverband van de orkesten te versterken. Het betreft altijd een gezellig evenement waaraan iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Denk daarbij aan bv. een barbecue of een bezoek aan een evenement of de studiedag.

Contributieregeling.

"De Harmonie" wil de kosten zo laag mogelijk houden. De contributie dient ter dekking van de jaarlijkse kosten en niets meer dan dat. "De Harmonie" geeft extra voordeel aan jeugdleden. Wanneer er meerdere mensen uit één gezin lid zijn dan krijgen zij korting. "De Harmonie" stimuleert het volgen van muzieklessen. Als je lessen volgt, krijg je korting op het lidmaatschap van "De Harmonie".

Leden jonger dan 18 en les op muziekschool             € 10,00
Leden ouder dan 18 en les op muziekschool              € 13,50
Leden jonger dan 18 en geen les op muziekschool    € 13,50
Leden ouder dan 18 en geen les op muziekschool     € 18,00

Kortingregeling voor gezinnen.

Gezin met twee leden voor het tweede jeugdlid 20% korting op de contributie
Gezin met drie leden voor derde jeugdlid 25% korting
Gezin met vier leden voor vierde jeugdlid 25% korting

Onder een jeuglid wordt verstaan: Een lid jonger dan 18 jaar.

Voor extra informatie over lidmaatschap, contributie of andere informatie kun je contact opnemen met onze secretaris ( zie bestuur) of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ga naar het contact formulier en vul uw vraag in.