Studiedag A orkest

Harmonie houdt studiedag voor galaconcert met Linda Wagenmakers!
Afgelopen zaterdag was een drukke dag voor de leden van het A-orkest van de Harmonie Wolvega. Door middel van een studiedag bereiden zij zich voor op het galaconcert van 11 december aanstaande, waarin medewerking verleend zal worden door Linda Wagenmakers. 

’s Ochtends werd er met het gehele orkest geoefend op een aantal werken die al op de lessenaar stonden en aan een compleet nieuw werk,dat speciaal in het kader van het Stellingwarf 700 is gecomponeerd. Ook al is het concert pas over 2,5 maand toch moeten de te spelen werken nu al goed in de grondverf zitten vindt dirigent Jan Wijenberg. Zo kan hij de resterende tijd gebruiken om de puntjes op de i te zetten.

Tijdens de lunchpauze, waarin natuurlijk het een en ander werd genuttigd, kon er ook een wedstrijdje volleybal worden gespeeld. Als muzikant moet je namelijk een goed uithoudingsvermogen hebben en dus is de conditie erg belangrijk. Er werd fanatiek gespeeld door de muzikanten dus met het uithoudingsvermogen zit het wel goed.

Na de pauze werd de studiedag vervolgd in kleinere groepen. Voor iedere sectie was een leraar geregeld. Nu konden de groepen afzonderlijk aan de slag waarbij het accent werd gelegd op die stukken van de muziek die voor de sectie belangrijk zijn. Ook was het voor de muzikanten zelf prettig een keer “les” te krijgen van een specialist. Die ook nog eens de nodige tips uit kon delen. 

Na een korte koffiepauze werd er nog 1 keer met het gehele orkest geoefend. Nu kwamen ook de werken aan bod die samen met Linda Wagenmakers uitgevoerd zullen gaan worden tijdens het galaconcert. Omdat er nu toch al uren muziek gemaakt was en dat uiteraard hongerig maakt kwam er rond 18.00 uur een lekker buffet en werd er nog gezamenlijk gegeten. Waarna de studiedag ten einde liep.

De leden en bestuur kijken terug op een nuttige en vruchtbare dag. Maar weten ook dat er nog genoeg te doen is voor het galaconcert op 11 december!