Vacatures

 

Muziekvereniging "De Harmonie" Wolvega wil zich graag onderscheiden door de kwaliteit van de muziek maar ook de grootte van het A orkest. Dit heeft zeker met elkaar te maken: de warme volle klank van een harmonieorkest in combinatie met grote dynamiek is alléén te bereiken met voldoende instrumenten. De grootste groep instrumenten betreft de klarinetten, ook wel “de violen” van het harmonie orkest genoemd. Daarvan zijn er eigenlijk wel 25 nodig om dat mooie warme geluid optimaal naar voren te laten komen. Ons jeugdbeleid richt zich daarom sterk op de werving en opleiding van startende jonge muzikanten. Maar ook als oudere muzikant met of zonder ervaring ben je bij “De Harmonie” van harte welkom. Lees het stuk hieronder maar…

Ontwikkelingen in de amateur muziek beoefening

Bijna iedereen houdt van muziek. Muziekonderwijs was “vroeger” eigenlijk alleen voor de jeugd weggelegd. Tegenwoordig ontdekken echter steeds meer volwassenen dat je ook op latere leeftijd kan beginnen met muziek maken en dat samenspelen in een orkest het allermooiste is. Ook voor muzieklessen voor beginnende volwassen muzikanten kan je bij “De Harmonie” terecht.  Sommige mensen hebben al eens gespeeld op een instrument maar waren ermee gestopt en herontdekken het plezier van samen muziek maken. Ouders van kinderen komen in aanraking met de muziek via de lessen van hun kinderen en besluiten zelf ook les nemen. We hebben meerdere volwassen leerlingen die met veel enthousiasme met muzieklessen zijn begonnen en die met minder les (maar met fanatieker oefenen) na 2 jaar al konden doorstromen naar het A orkest.

Zij-instromers

Ben je “volleerd muzikant” en ben je op zoek naar een nieuwe vereniging? Of heb je door omstandigheden al jaren niet meer gespeeld en wil je proberen de muzikale draad weer op te pakken? Je bent van harte welkom bij “De Harmonie”! 
De ervaren leden die “De Harmonie” het afgelopen jaar wisten te vinden zijn heel vaak blij met de aangename sfeer en de warme manier waarop ze worden verwelkomd en natuurlijk ook met de mooie muziekstukken en afwisselende concerten. Dit geeft je weer nieuwe muzikale energie en voor onze vereniging zijn de ervaren instromers zeer waardevolle leden.

Niveau

Voor het A orkest streven wij naar een muzikaal niveau van minimaal het B diploma, maar bij voorkeur een C diploma. Maar ben je een ervaren muzikant zonder diploma: kom gerust langs voor een kennismaking en overleg met de dirigent. Hij is eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van het orkest met als graadmeter de reacties van het publiek tijdens concerten, het plezier dat het orkest uitstraalt en de beoordeling tijdens concoursen.

Meld je aan

Door bovenstaande ontwikkelingen en ons beleid proberen we het A orkest te laten groeien van de huidige 55 naar 70 tot 75 muzikanten.
Ervaar je ons enthousiasme? Spreekt onze vereniging je aan? Wil je komen kennis maken? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met onze secretaris (Zie contact). We hopen je binnenkort te zien op onze repetitie.
 
Iedere muzikant is welkom, ook wanneer je niet één van onderstaande instrumenten speelt. Wij kunnen extra versterking gebruiken op de volgende instrumenten
 

 

         

Fagot

Dit prachtige instrument hoort eigenlijk in een harmonieorkest. Wij hebben helaas op dit moment geen fagottist(e). We hebben wel een fagot, die op jou ligt te wachten.

 

   

Klarinet

De klarinet wordt wel vaak de viool van een Harmonie orkest genoemd en daar zijn er veel van nodig. Speel je klarinet op minimaal B (maar bij voorkeur C) niveau dan is er vrijwel zeker plaats bij "De Harmonie".

 

Trombone

Op dit moment bestaat onze trombone sectie uit 3 geweldige trombonisten waarvan er één tijdelijk afwezig is. Onze trombonesectie kan dus versterking gebruiken  in een groot orkest als "De Harmonie". 

 

           

Harp

De harp is (net als de fagot , de contrabas en de cello) een, zoals wij dat noemen, specialiteit. Wanneer je harp speelt en je vindt het leuk om mee te spelen met een Harmonie orkest, willen we je graag ontmoeten.

 

Cello

Je ziet en hoort het niet heel vaak, maar ook de cello past in een Harmonie orkest. Onlangs mochten wij een contrabassist welkom heten waar wij heel blij zijn. Nu hopen we nog een cellist(e) te kunnen vinden om de klankkleur van ons orkest te verrijken.

       
             

Bezetting A-Orkest Muziekvereniging "De Harmonie Wolvega