JEUGDDAG HARMONIE WOLVEGA 2010 WEER GROOT SUCCES!

dsc_8219.jpg - 74.11 Kb

JEUGDDAG HARMONIE WOLVEGA 2010 WEER GROOT SUCCES!

Voor de 19e keer organiseerde “De Harmonie” haar jaarlijkse jeugddag.Hieraan deden de kinderen van het jeugdorkest, slagwerkensemble, AMV leerlingen en leerlingen van diverse scholen uit Wolvega en omstreken mee. Deze kinderen sloten vandaag een serie proeflessen af. 


De middag stond in het teken van spel en muziek. Er was een Bingo en verschillende spelletjes. Ook maakten de kinderen een spandoek met daarop Aladdin, een muziekstuk wat ’s avonds door het A-orkest gespeeld werd. Naast de ontspanning werd er nog even hard gewerkt aan de muziek die 's avonds ten gehore gebracht werd en werd er geoefend op de slotact waaraan iedereen meedeed. De zaal zat vol met trotse ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s! Wat een prestatie wat kinderen na een korte tijd neer kunnen zetten en wat een plezier wordt er aan beleefd! De avond werd geopend met Prime Time wat gespeeld werd door het jeugdorkest o.l.v. Marja Kremer en het slagwerkensemble o.l.v. Cees Leerling gezamenlijk. Waarna het jeugdorkest en het slagwerkensemble afzonderlijk ook nog een aantal werken lieten horen met daarin ook al een aantal solisten!De AMV kinderen, de leerlingen van de scholen hadden ’s middags flink geoefend op de Blazersschool, ze werden geholpen door een aantal oudere leden. Wat een genot om te zien hoe enthousiast en ingespannen kinderen bezig zijn en hun beste beentje voor te zetten. Samen met Vivian Laarhuis hadden de kinderen ook 2 liedjes ingestudeerd en natuurlijk lieten ze die ook horen.
 Na de pauze speelde het A-orkest o.l.v Jan Wijenberg. Zij lieten natuurlijk Aladdin horen en Michael Jackson ontbrak ook niet op het programma. Als slotact hadden de kinderen het dansje ingestudeerd van Mama Se (K3). Het A-orkest speelde dit stuk en alle kinderen en het publiek dansten vol overgave mee! Al met al weer een super geslaagde jeugddag!(Foto’s: Lenus van der Broek).