Spetterend concert Harmonie Wolvega en Haystax

WOLVEGA 14-10-2011 -  Het ‘Concert in Harmony’ van muziekvereniging ‘De Harmonie’ uit Wolvega was afgelopen vrijdagavond een daverend succes. Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Vermilion.  Vermilion Nederland produceert aardgas in de noordelijke provincies van Nederland. We staan er niet altijd bij stil, maar aardgas voorziet in ruim 50% van onze energiebehoefte. Vermilion is voortdurend op zoek naar aardgas. Tot nu toe investeerden ze € 50 miljoen in projecten in Nederland. De eerste nieuw geboorde putten zijn al aangesloten op het net. Daarmee is het gas op weg naar de consument, naar u. In de gebieden waar Vermilion actief is ondersteunen zij publieke evenementen. Dus ook dit concert.

Voor de pauze kreeg het publiek een voorproefje van de concourswerken die “De Harmonie” op 5 november aanstaande op het concours in De Lawei in Drachten ten gehore gaat brengen. Het orkest, dat wederom onder leiding stond van dirigent Jan Wijenberg, opende het concert The Mansions of the Lord. Een prachtig koraal dat op het concours als inspeelwerk uitgevoerd zal worden. Het programma werd vervolgd met Victor’s Tale. Een klarinetsolo, prachtig uitgevoerd door Charlotte Schelhaas. Waarna het programma voor de pauze werd afgesloten met de concourswerken Achnaton en The Legend of the Fladhead Lake.

Na de pauze opende De Harmonie het programma met El Torico de la Cuerda. Daarna was de beurt aan Haystax. Haystax begon als een "one-time-only-gig-onder-vrienden 'bij een lokale jam-sessie in 1999. Het publiek wilde meer, dus de band was geboren. Wat volgde was een cd en concerten in Duitsland, Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland. Op dit moment wordt door Haystax gewerkt aan hun 2e CD.

Het plezier die deze groep uitstraalt in combinatie met hun professionaliteit werkte door op iedereen in de zaal. Onder begeleiding van De Harmonie kreeg het publiek nummers te horen waaronder Billy Jean, Kiss en Abba. Het was een groot en geweldig muzikaal feest.