2013

Jeugddag harmonie wolvega erg sfeervol en zeer geslaagd

Foto:  Lenus van der Broek

WOLVEGA – Ook dit jaar hield de Harmonie Wolvega weer haar jaarlijkse jeugddag. De dag stond natuurlijk in het teken van muziekmaken, maar er werd vooral ook veel plezier gemaakt. De ongeveer 45 aanwezige kinderen hebben ook een aantal spellen gedaan en geknutseld. Vol overgave hebben ze eigen muziekinstrumentjes gemaakt. Deze werden tijdens de uitvoering ’s avonds weer gebruikt.

 Er waren leden van het startorkest, slagwerkensembles, A1 leerlingen en de proeflessers die voortgekomen zijn uit de scholenactie op verschillende scholen uit Wolvega en omstreken. Deze kinderen sloten vandaag een serie proeflessen af.’s Avonds zat de zaal vol met trotse ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s! Wat een prestatie wat kinderen na een korte tijd neer kunnen zetten en wat een plezier wordt er aan beleefd! De avond kende een verrassende opening, namelijk een flasmob op het zeer bekende en ieder jaar terugkerende Fiësta. Opeens begonnen slagwerkers te spelen, gevolgd door een paar klarinetten die in het publiek zaten en zo ging het maar door totdat de hele groep op zijn plek zat. Maar nog was het niet klaar, daar kwam Marim Battuta achter hun slagwerkinstrumenten staan en speelde ook mee. En als klap op de vuurpijl kwamen alle A1 leerlingen en de proeflesleerlingen als laatste op en speelden mee met hun zelfgemaakte instrumenten. Een super opening!

De avond werd verder gevuld met het startorkest onder leiding van Marja Kremer. Zij speelden ook enkele nummers met de A1 leerlingen erbij en met de proeflesleerlingenj. Zo is te zien dat muziek maken erg leuk is en dat je in korte tijd al met zo’n groep mee kan spelen.

Ook Marim Battuta was van de partij. Zij staan onder leiding van Cees Leerling. Een zeer enthousiaste groep slagwerkers die een paar mooie nummers lieten horen. Natuurlijk speelden ook zij een nummer samen met de proeflesleerlingen die er duidelijk heel veel plezier in hadden.

Tot slot een verrassing voor het publiek; de afsluiting door de Lendebloazers. Waarbij alle muzikantjes van deze dag de polonaise door de zaal liepen. Het publiek reageerde hier heel verheugd op en deed geweldig mee. Kortom een zeer sfeervolle en geslaagd slot van de jeuddag 2013.