25ste Jeugddag vol verrassingen

Voor de 25ste keer organiseerde De Harmonie Wolvega haar jaarlijkse jeugddag!  Bijzonder was ook dat mede oprichtster hiervan Marja Kremer ook voor de 25ste  keer hieraan meewerkte en het Startorkest en de leerlingen dirigeerde. Na heerlijke patat en wat drinken werd er nog druk geoefend met  alle muzikanten. Ook de slagwerkgroep Marim Battuta deed nog een laatste repetitie voor het concert wat ’s avonds werd gegeven. Cees Leerling, dirigent van de slagwerkers, stond plotseling voor een probleem. Een van de  slagwerkers  was helaas ziek geworden. En dan ben je als slagwerkgroep erg  kwetsbaar. Maar gelukkig heeft Cees dit perfect op weten te lossen. Naast Cees was er nog en dirigent aanwezig, Carin van Vleeren, oud lid van De Harmonie. Zij nam voor een nummer het stokje over van Cees en Cees nam de slagwerkpartij voor zijn rekening.

Foto's Lenus van der Broek. Binnenkort meer foto.s op de website en zie ook onze facebookpagina.

Ongeveer 50 kinderen hadden zich verzameld bij het Linde College. Nadat  ze  welkom waren geheten werd de groep verdeeld in 2 groepen. De eerste groep mocht direct aan de slag met muziek maken. Onder leiding van Marja werd er  geoefend voor het concert later die avond. In deze groep zaten leerlingen van de  proeflessen (net 5 lessen achter de rug), leerlingen die al wat langer bezig zijn  maar nog niet in het startorkest spelen en de muzikanten van het Startorkest. Dus een gemêleerd gezelschap muzikanten. De andere groep speelde het spel  Tovernaar Tierenlantijn en moest in groepjes op zoek naar de tovenaars. Doo  letters te verzamelen kon de schatkist geopend worden waar een beloning in zat.

Tijdens dit concert, met een groot publiek van ouders, opa’s, oma’s, ooms en tantes en bekenden,  lieten de muzikanten zich goed horen.  Het orkest stond onder leiding van Marja Kremer en  Marim Battuta onder leiding van Cees Leerling.

Na de pauze werd het al om bekende Fiësta gespeeld. Maar hier  bleef het niet bij.  Speciaal voor Marja was er een lied gemaakt op deze melodie, die ook al 25 jaar meegaat.  Een grote verrassing voor Marja, die zichtbaar ontroerd was door de “gouden Fiesta” en de   cadeautjes. Al met al een heel geslaagd en leuk concert en samengevat een super  geslaagde 25ste jeugddag.  Een groot DANK JE WEL voor de organisatie, de gezellige  middag en avond, de verloting, de catering, de inzet van iedereen. Het was echt TOP!!