Archief2012

Warm concert met "familieorkest" in Berkenstede

                                                                                         

Afgelopen zondagmiddag heeft het startorkest van "De Harmonie" een concert gegeven in Berkenstede. Met wat hulp vanuit het A orkest werd het uiteindelijk een echt "familieorkest". De oudste was opa Sikkema, de jongste was Liam, hij heeft het eerste lied meegespeeld. Fijn dat dochters uit het A orkest hun moeders wilden helpen en dat vaders en moeders met hun kinderen wilden meespelen. In alle opzichten een erg "warm" concert. Een volle zaal en heel veel enthousiaste reacties na afloop.  

Mooi optreden tijdens het Rabo-kerstconcert

Het kerstconcert van de Rabobank van 15 december j.l. bracht ruim zeshonderd leden al in kerststemming.
In Victoria Park speelden muziekvereniging De Harmonie uit Wovega, onder leiding van Jan Wijenberg en muziekvereniging De Woudklank uit Noordwolde.
Verder zongen twee shantykoren, de Compagnonsvaarders uit Oosterwolde en De Stuyvesantsailors uit Wolvega.
Na het openingswoord van Gerard Berends, directeur particulieren van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland, speelde De Harmonie Monterosie, 
Man in the Ice, Udo Jurgens Live, Lyric Waltz en I saw Mammy kissing Santa Claus.
Een prachtige afsluiting van een mooi muzikaal 2012, waarin De Harmonie vele mooie concerten heeft gegeven.

Vonken vliegen er vanaf op "Concert in Harmony" met Laura Vlasblom

dsc_4724.jpg - 76.16 Kb

Foto's Lenus van der Broek

 

Het ‘Concert in Harmony van muziekvereniging De Harmonie uit Wolvega was afgelopen vrijdagavond een daverend succes. Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Vermilion. 

 

Voor de pauze was het de beurt aan De Harmonie zelf. Met prachtige uitvoeringen van de werken Man in the iceAlpina Saga, Monterosi en the Rock hing het publiek aan hun lippen. Dirigent Jan Wijenberg heeft ook dit jaar weer een bijzonder mooi programma uitgezocht en een goed muzikaal geheel van het orkest weten te formeren. Een bijzondere solo was er voor een 4 tal dames, Fokje KemerinkHilly van Dalen, Yvonne Jongstra en Marijke van Delft. Zij hadden als instrument hun stofzuiger mee gebracht voor het werk A Grand Grand Ouverture. Het verhaal in dit stuk gaat over een jager die jaagt op een vogeltje. Door de irritante stofzuigers vliegt dit vogeltje steeds weg en lukt hem niet om het af te schieten. Daarom worden de stofzuiger-solisten tijdens hun laatste solo geraakt door de jager. Een hilarische combinatie van toneel en muziek.

Super examen Suzanne Veenhouwer

 img_54221.jpg - 74.03 Kb img_54251.jpg - 62.33 Kb
 Jan Wijenberg en Suzanne Veenhouwer  Nico Goudkamp en Suzanne Veenhouwer

Met een 9 1/2 op techniek heeft Suzanne Veenhouwer haar D diploma behaald. Een uitstekend examen waarin zij samen met haar klarinet leraar Noci Goudkamp een Duet van Berhard Henrik Crusell speelde. Tot slot speelde zij Symphonic Sketchers voor Bes en Bas Klarinet van Carl Wittrock. Suzanne op Bes Klarinet en dirigent Jan Wijenberg van De Harmonie, op Bas Klarinet. De Harmonie stond deze avond onder leiding van Froukje Hoekstra.

Afsluiting seizoen met openbaar D examen Suzanne Veenhouwer

18 juli sluit "De Harmonie" haar seizoen af met het D examen van Suzanne Veenhouwer. Er hebben inmiddels 22 leden van de Harmonie examen gedaan en zij zijn allemaal geslaagd. Suzanne is de laatste in de rij van de examenkandidaten. Zij zal de volgende stukken spelen:Etude in Mi Mineur nr. 7,
Duet van Berhard Henrik Crusell samen met haar klarinetleraar Nico Goudkamp. Tot slot Symphonic Sketchers voor Bes en Bas Klarinet van Carl Wittrock. Suzanne op Bes Klarinet zal dit samen met dirigent Jan Wijenberg, op Bas Klarinet, spelen. Froukje Hoekstra zal dit werk voor deze gelegenheid dirigeren.
U bent van harte welkom om dit examen bij te wonen, om 19.45 staat de koffie in het Lindecollege voor u klaar. 

 

Harmonie start zomer concerten in Heerenveen

 

dsc_1118a.jpg - 84.94 Kb  img_36091.jpg - 130.38 Kb  img_53521.jpg - 133.96 Kb
 Heerenveen  Lycklamastins  Paasloo

 

De Harmonie geeft dit jaar een aantal zomer concerten. De aftrap was afgelopen zaterdag in Heerenveen. Daarna volgde Lycklamastins en tot slot op 11 juli een concert in Paasloo.
De weersomstandigheden waren bij alle concerten bijzonder goed. De terrassen goed gevuld. Heerenveen heeft kunnen genieten van een heel leuk concert door de Harmonie o.l.v. Jan Wijenberg. En dit is zeker voor herhaling vatbaar. Ook de bewoners van Lycklamastins hjebben genoten van het concert, in Paasloo stond het orkest o.l.v. Froukje Hoekstra.

Rabo Club Challenge – Harmonie on Tour

     
     
Afgelopen vrijdag hebben we meegedaan aan de Club Challenge van de Jongerenraad van de Rabobank. Bij de Club Challenge konden verenigingen een plan presenteren met een maatschappelijk doel. Muziek brengt plezier en mensen bij elkaar. We hebben de “Harmonie on Tour in Weststellingwerf” gepresenteerd met als doel op één dag korte concerten te geven op meerdere plekken in de gemeente. Tijdens de tour een oplegger als podium wagen en tijdens de presentatie in Oosterwolde de kleinschalige variant hiervan: Een kar achter een skelter, bestuurd door Jan van Delft,  met Willeke, Jos, Joke en Charlotte en natuurlijk live muziek. Met behulp van de door Stef voorbereide presentatie hebben we de Harmonie en ons plan gepresenteerd inclusief het doel voor het te winnen prijzengeld (aanschaf van muziekinstrumenten). Uiteraard hebben we de presentatie ook weer muzikaal afgesloten.
 
De hoofdprijs van €2500 ging geheel verdiend naar de Scheneruiters met een prachtig plan voor de ondersteuning van de woongroep Gewoon Anders in Wolvega. De tweede prijs van €750 ging naar voetbalvereniging Oldeholtpade voor het organiseren van hun jubileumdag. Helaas vielen we dus niet in de prijzen maar na de bekendmaking van de winnaars werden we verrast met een Cheque van €100 als dank voor de inzet die we hebben geleverd.
 
Een leuke en leerzame voorbereiding samen met de jongeren van de Harmonie, een prijs en een goed verzorgde avond waar we met veel enthousiasme onze muziekvereniging hebben mogen presenteren aan een grote groep publiek: Een geslaagde actie met dank aan de Harmonie jongeren en de Jongerenraad van de Rabobank.

Harmonie dubbel actief bij opening Centrumplein in Wolvega

     

 De lendebloazers bijten het spits af om 14:00 uur

 

 Het Jeugdorkest geeft een sfeervol "Zomer" concert.
Tot +/- 21:00 uur klinkt er muziek

 

It Giet Oan op de Jeugddag

IT GIET OAN OP JEUGDDAG HARMONIE WOLVEGA WOLVEGA – De Elfstedentocht ging helaas dit jaar niet door. Maar dat gold niet voor de jeugd van De Harmonie Wolvega. Die reden zaterdag hun eigen Elfstedentocht tijdens de jaarlijkse jeugddag. Ongeveer 50 kinderen waren aanwezig en deden vol overgave de spelletjes die er langs de “route” gedaan moesten worden. Natuurlijk werd er ook muziek gemaakt en mocht de bingo ook niet ontbreken. Er waren leden van het blazersensemble, slagwerkensembles, A1 leerlingen en de proeflessers die voortgekomen zijn uit de scholenactie op verschillende scholen uit Wolvega en omstreken. Deze kinderen sloten vandaag een serie proeflessen af.  ’s Avonds zat de zaal vol met trotse ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s!  Wat een prestatie wat kinderen na een korte tijd neer kunnen zetten en wat een plezier wordt er aan beleefd! Geheel in stijl werd de avond geopend met het Fries volkslied uitgevoerd door de Lendeloazers. Het blazersensemble (voorheen jeugdorkest) opende de avond en tijdens hun optreden kon je al goed horen hoe ver ze zijn. Er wordt echt muziek gemaakt en enkele solisten lieten ook hun kunsten horen onder leiding van Marja Kremer. De slagwerkensembles stonden vanavond onder leiding van Roel Jan Jongsma. Beide groepen een genot om naar te luisteren. In het volgende stukje mochten drie leerlingen die nu vanaf september les hebben meespelen met het blazersensemble. Best spannend, maar het ging fantastisch. En eindelijk mochten de proeflessers hun kunsten ook laten horen. Het is net lente en dus lieten ze Mieke heef een lammetje aan het publiek horen. Super. Als gezamenlijk slot kon natuurlijk het voor de Harmonie beroemde Fiesta niet ontbreken. Daarmee kwam er een einde aan een geweldige, maar enerverende dag. Binnenkort meer foto's ook van Lenus van der Broek.

HARTverwarmend Valentijnsconcert 2012

 

  dsc_5446.jpg - 120.71 Kb

Links  het slagwerk ensemble o.l.v. Cees Leerling

 

Rechts het A orkest o.l.v. Jan Wijenberg en
het blazersensemble o.l.v. Marja Kremer 

 dsc_5464.jpg - 99.62 Kb  dsc_5437.jpg - 128.03 Kb  
   

HARTverwarmend Valentijnsconcert Harmonie Wolvega!

   
       

Scholenactie weer van start

“De Harmonie” laat jeugd van de scholen kennismaken met muziek.

dsc_3023.jpg - 102.12 Kb

foto's Lenus van der Broek