Archief2013

Overweldigende belangstelling Rabo Kerstconcert

foto Lenus van der Broek

Speciaal voor leden van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland was er op zaterdagavond een kerstconcert in Victoria Park Wolvega. De lokale verenigingen muziekvereniging De Harmonie uit Wolvega onder leiding van Jan Wijenberg, muziekvereniging De Woudklank uit Noordwolde onder leiding van Ellis Nijdam en Christelijke Brassband Euphonia uit Wolvega onder leiding van Syde van der Ploeg verleenden hun medewerking aan dit Rabo concert.

Pearl schittert met "De Harmonie"

"De Harmonie", onder leiding van Jan Wijenberg, bracht weer een fantastisch programma tijdens het gala concert. In een afgeladen Victoria Park genoot men van prachtige muziek afgewisseld met zang van Pearl Josefzoon. Pearl werd in 2011 in een klap bekend door haar deelname aan het succesprogramma The Voice of Holland.

De bezoekers werden bij de ingang muzikaal welkom geheten door een ensemble van De Lendebloazers. In de zaal volgde een tweede muzikale verrassing verzorgd door het Combo Nanninga.

Droog zomerconcert in Paasloo

20 juni gaf het A orkest van “De Harmonie” o.l.v. Jan Wijenberg een zomerconcert op camping De Eikenhorst in Paasloo. Ondanks de slechte weersvoorspellingen waren de terrassen goed gevuld. Een speciaal muziekprogramma voor de wat “oudere” campinggasten (de schoolvakanties zijn nog niet begonnen). De Harmonie speelde o.a. Abba, Come on Eileen, Deep Purple, 99 Luftballons etc. Wanneer het aan de campinggasten had gelegen hadden we nog uren door mogen spelen.Wellicht tot volgend jaar. Helaas hebben we het zomerconcert van afgelopen zaterdag in Heerenveen vanwege de slechte weersvoorspellingen uit moeten stellen. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Lendebloazers ontvangen een mobile drumkit van Commerciƫle Club Weststellingwerf

WOLVEGA – De Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) besteedt jaarlijks minimaal 10% van de contributie aan het geldelijk ondersteunen van initiatieven in de Weststellingwerfse samenleving. Deze moeten dan een bijdrage leveren aan de maatschappelijke en culturele ontwikkeling van Weststellingwerf. De sponsorcommissie van CCW beoordeelt de verzoeken en legt dit vervolgens ter beslissing voor aan het bestuur. In principe geldt een sponsorbijdrage als eenmalig. De Lendebloazers wilden al tijden een mobile drumkit hebben omdat de huidige dweilorkest muziek daar steeds meer naar vraagt. De CCW honoreerden dit verzoek met een sponsorbedrag van € 1.000,-. De Lendebloazers willen de CCW ook langs deze weg nogmaals zeer hartelijk danken.

Sfeervol Valentijnsconcert

foto-hh4p8vyt.jpg - 77.68 Kb
Tijdens het sfeervolle Valentijnsconcert werden een aantal leden gehuldigd,(foto's Lenus van der Broek) v.l.n.r.:
Henk van der Velde, Gert-Jan Mans, Andor Smeele, Daniel Krikke, Marjolein van Dijk, Jennie Sipkema, Paul de Vries, Piet Vissia, Sjoerd Sikkema, Femke Loeve en Jan Kannegieter.

Met het Start orkest o.l.v. Marja Kremer, het slagwerkensemble Marim Batutta o.l.v. Cees Leerling, het A orkest o.l.v. Jan Wijenberg en de Lendebloazers heb je de perfecte ingrediënten voor een warm, gezellig en sfeervol Valentijnsconcert.

A orkest Harmonie start het nieuwe seizoen met concert in Paasloo

Alle onderdelen van De Harmonie zijn na een welverdiende vakantie weer gestart.

De nieuwe leerlingen hebben inmiddels hun eerste lessen gehad. Marim Battuta is zich aan het voorbereiden voor een concert tijden het Lindefestival. Het Start orkest heeft drie dames aan het A orkest "overgedragen" en heeft weer aanvulling gekregen van 4 klarinettisten en 2 trompettisten. Zij zullen zich voorbereiden op een concertje op 19 oktober.

Gezellige BBQ met de Harmonie

Een heerlijke BBQ

Dit jaar geen uitje voor alleen de jeugd maar een gezellige middag met BBQ. Met dank aan Joke de Hoop en Jan van Delft voor de  uitstekende organisatie. Ook de locatie was prima dankzij de gastvrijheid van de fam. Schelhaas.

Dirigent Jan Wijenberg schittert als solist in Concerto for Bass Clarinet

Jan Wijenberg schitterde als solist in Concerto for Bass Clarinet van Kees Vlak. Kees Vlak was afgelopen vrijdag aanwezig bij het concert
van de KMKJWF in Steenwijk. Kees Vlak heeft dit stuk geschreven in opdracht van de Hoogovens Harmonie in IJmuiden.
Hij ontdekte o.a. dat het instrument een omvang heeft van vijf octaven en een unieke klankkleur heeft. Het werk bestaat uit drie delen
een Allegro met een fijne cadens, deze eist een grote vaardigheid en kunstzinnigheid van de solist. Andantino, een prachtig romantisch
tweede deel en tot slot
Allegro assai e Scherzando.

Concert Start orkest bij Lycklamastins

Afgelopen donderdag, 20 juni, gaf het Start orkest o.l.v. Marja Kremer een concert in Lycklamastins. De mensen genoten van een afwisselend programma. Van de Cha Cha tot Do Re Mi. Van Hollandse walsen tot een swingende Seafood Suffle. Ook kon men genieten van verschillende solisten,Lara. Jurjen, Corne, Lynn, Nita, Carina, Keara en Gudrun. Al met al een zeer gezellig en geslaagd concert door het Start orkest.  De foto's zijn gemaakt door Roosmarijn Jongstra.

Harmonie speelt bij dodenherdenking in Wolvega

Enkele honderden mensen woonden zaterdagavond de herdenking van oorlogsslachtoffers bij op de algemene begraafplaats in Wolvega. Tijdens de indrukwekkende herdenking verzorgde De Harmonie de muzikale omlijsting. Wallie Hemmes speelde, zeer indrukwekkend, de Last Post. De foto's zijn van Lenus van der Broek.

Jeugddag harmonie wolvega erg sfeervol en zeer geslaagd

Foto:  Lenus van der Broek

WOLVEGA – Ook dit jaar hield de Harmonie Wolvega weer haar jaarlijkse jeugddag. De dag stond natuurlijk in het teken van muziekmaken, maar er werd vooral ook veel plezier gemaakt. De ongeveer 45 aanwezige kinderen hebben ook een aantal spellen gedaan en geknutseld. Vol overgave hebben ze eigen muziekinstrumentjes gemaakt. Deze werden tijdens de uitvoering ’s avonds weer gebruikt.