Archief 2015

De Harmonie in kerststemming

De Harmonie is heel actief geweest rond de kerstdagen. We speelden op donderdag 17 december op de Tuindorpschool. Zondagmorgen was ons jeugdorkest al vroeg uit de veren om op te treden in Berkenstede. De mensen hebben genoten van de mooie muziek die gespeeld werd. Tot slot, zondagmiddag 20 december werd de 50 e kerst samenzang georganiseerd in de katholieke kerk in Wolvega. Het A orkest mocht de zang begeleiden en voorde nog speelde daarnaast nog mooie kerstmuziek.

Dubbelconcert met Wilhelmina in Hoogeveen

Afgelopen zondag 11 oktober een mooi dubbelconcert met de fanfare Wilhelmina in Hoogeveen. Dit is zeker weer voor herhaling vatbaar. Het was ook een goede gelegenheid om ons Gala “voor de pauze” programma voor publiek te spelen.

Ook goed om te horen dat de fanfare Wilhelmina in de lift zit: binnenkort wordt het orkest uitgebreid met 10 jeugdleden en gaan ze, in hun prachtige muziekcentrum, repeteren voor het Wilhelmina jaarconcert van 5 maart 2016 met niemand minder dan Charly Luske.

Voor meer foto's zie ook facebookpagina  https://www.facebook.com/harmoniewolvega

Muziekvereniging De Harmonie Wolvega ontvangt bijdrage Rabobank Coöperatiefonds

 

Muziekvereniging De Harmonie Wolvega ontvangt bijdrage Rabobank Coöperatiefonds. De bijdrage zal samen met bijdragen uit andere fondsen en natuurlijk ook eigen middelen worden gebruikt voor de aanschaf van een serie nieuwe klarinetten.

Mooie begeleiding kerkdienst Ichtuskerk


Het A-orkest o.l.v. Jan Wijenberg heeft zondag gespeeld in De Ichtuskerk. Mooie begeleiding en prachtige muziek met meerdere keren een groot applaus. PKN Wolvega was onder de indruk van Harmonie Wolvega.!
 

Bijzonder dubbelconcert met Chr. Muziekvereniging Wilhelmina Hoogeveen

 

Een bijzonder dubbelconcert met Chr. Muziekvereniging Wilhelmina uit Hoogeveen.
Evenals "De Harmonie" staat deze vereniging ook onder leiding van dirigent Jan Wijenberg.

Wilhelmina is een fanfareorkest, De vereniging telt meer dan 150 leden en bestaat naast het fanfareorkest uit de volgende onderdelen, een malletband, mini en majorettes een boerenkapel , een brass ensemble en een G-orkest.

Zondagmiddag speelde het fanfareorkest een aantal mooie stukken, o.a. Sorry met een uitstekende solist,  Mente Heemstra op bugel. Het orkest heeft een  prachtige fanfare klank.

Na de pauze speelde "De Harmonie" een aantal stukken, ook met een aantal zeer jonge solisten, Lynn speelde in Eloise een hele mooie alt sax solo en Gudrun, de jongste van het orkest speelde de fluitsolo in
El Cumbanchero.
Een hele mooie middag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Mooi concert met Ons Genoegen

Mooi dubbelconcert van "De Harmonie" en het koor "Ons Genoegen".
Een volle zaal en tevreden bezoekers. Iedereen kreeg het heerlijke lentegevoel.

Dubbelconcert 11 oktober

Start en A orkest spelen bij Lindestede

Woensdag speelden het Start orkest en het A orkest van  "De Harmonie"bij  Lindestede. Een volle bak zeker toen er drie stukken door beide orkesten samen werd gespeeld.
Een afwisselend programma met twee prachtige solisten, Elegy werd gespeeld door Marijke Zuurveld op trompet en Cockey's Song door Maaike Modderman op dwarsfluit.

8 mei Univé Concert

Afgelopen vrijdag verleende De Harmonie haar medewerking aan het Unevé Ralatie Concert in Steenwijk.
De Harmonie speelde morricone melody,, Anne Frank en El Cumbachero. 
Ken Besuijen zonder onder begeleiding van De Harmoniespeelden ze Het Dorp en We'll meet again.

Dubbelconcert op 12 April

 

Warm Valentijn concert

De Harmonie kan terugkijken op een mooi en warm Valentijnsconcert. De zaal was heel goes bezet en alle
leden  van de   vereniging traden voor het voetlicht. Het startorkest, o.l.v. Marja Kremer, opende het concert met een aantal vlotte 
nummers met verschillende solisten, Jan de Boer, Lara Hemmes en Corne Klijnsma
Als verrassing  speelden alle leerlingen het slotnummer mee,  Leuk om dit enthousiame te zien. Daarna was het de beurt aan
de  slagwerkers o.l.v. Cees Leelring.
De leerlingen lieten  een paar leuke stukjes horen. Leuk om naar te kijken en te  luisteren. 
Marim Batuta sloot het programma voor de pauze af. Een prachtig slagwerkensemble, met vele  mogelijkheden. 
Na de pauze nam Jan Wijenberg het stokje over. Het A orkest speelde een aantal delen uit symphonie   5 1/2. 
Het A orkest blijft groeien, zowel door de zij-instromers als door de leerlingen vanuit het Startorkest.
Tot slot speelde het A orkest samen met het Startorkest nog enkele stukken.

Al met al een zeer geslaag familieconcert.

 

Geslaagd campingconcert Start en A orkest

26 augustus, één week na de zomervakantie een concertje plannen? Ja dat kan bij De Harmonie. Het Start orkest o.l.v. Marja Kremer als het A orkest o.l.v. Jan Wijenberg, zagen dit wel zitten. Zelfs de weergoden werkten mee. Een vol terras, leuke muziek en mooi weer. Meer is niet nodig voor een hele gezellige avond.

 

Mooi Vaderdagconcert Startorkest

Op vaderdag heeft het Startorkest o.l.v. Marja Kremer een prachtig vaderdag concert verzorg in Lycklama Stins.

Speciaal voor deze gelegenheid speelden  twee "oudere" leerlingen en vaders een solo, Jan de Boer op Trombone en
Henri Pluim op tenor sax. Een uur lang muziek maken valt niet mee, maar het Startorkest heeft hier totaal geen moeite mee!
Complimenten aan alle muzikanten voor dit prachtige concert.

Dodenherdenking 2015

op 4 mei speelde de Harmonie bij de dodenherdenking in Wolvega. Mooi om te zien dat er naast vele ouderen zoveel
jongeren aanwezig waren. Wallie Hemmes speelde de Last Post.

25ste Jeugddag vol verrassingen

Voor de 25ste keer organiseerde De Harmonie Wolvega haar jaarlijkse jeugddag!  Bijzonder was ook dat mede oprichtster hiervan Marja Kremer ook voor de 25ste  keer hieraan meewerkte en het Startorkest en de leerlingen dirigeerde. Na heerlijke patat en wat drinken werd er nog druk geoefend met  alle muzikanten. Ook de slagwerkgroep Marim Battuta deed nog een laatste repetitie voor het concert wat ’s avonds werd gegeven. Cees Leerling, dirigent van de slagwerkers, stond plotseling voor een probleem. Een van de  slagwerkers  was helaas ziek geworden. En dan ben je als slagwerkgroep erg  kwetsbaar. Maar gelukkig heeft Cees dit perfect op weten te lossen. Naast Cees was er nog en dirigent aanwezig, Carin van Vleeren, oud lid van De Harmonie. Zij nam voor een nummer het stokje over van Cees en Cees nam de slagwerkpartij voor zijn rekening.

Foto's Lenus van der Broek. Binnenkort meer foto.s op de website en zie ook onze facebookpagina.

Prachtig galaconcert met Belle Perez30 oktober 2015 Een prachtig galaconcert mag je wel zeggen. We raken er bijna aan gewend dat mensen zeggen: Dit was het allermooiste concert wat jullie gegeven hebben. Voor de pauze pakte het Harmonie orkest o.l.v. Jan Wijenberg uit met stukken als Windows of the World, met goede solisten op o.a. waldhoorn, piccolo, slagwerk, bugel, fluit, bariton, trombone en alt.sax. Van emotie werd hier en daar een traantje weggepinkt. In The sword and the Crown, waarin de strijd tussen Engeland en Frankrijk werd uitgebeeld, waren hoofdrollen voor o.a. Wallie Hemmes en Marijke Zuurveld op trompet en Arna Duhen op blokfluit en alt. fluit weggelegd. Tussen beide werken even een moment van rust, Maaike Modderman, fluit,  speelde een ontroerend stuk van Morricone.