poiesz actie

Rabo Clubsupport 2020

RaboClubsupport2020

Helaas geen repetities, geen optredens en geen applaus voor onze orkesten in deze periode. Maar namens onze vereniging wel een enorm applaus voor de Rabobank en haar leden die op "de Harmonie" hebben gestemd. We ontvangen een RaboClubsupport cheque van €1624! Bedankt!

De Harmonie tijdens de coronaperiode

Harmonie in coronatijd

Ondertussen bevindt de wereld zich al een jaar  in de corona crisis. Mede daardoor mocht "de Harmonie" natuurlijk niet samenkomen, maar dat weerhield de leden er zeker niet van om op andere wijze dan normaal toch het contact met elkaar te behouden. Dit gebeurde door middel van online bijeenkomsten, waarbij een groot deel van de vereniging, zowel jong als oud, aanwezig was. In deze online "repetities" werd er nieuwe muziek besproken, was er ruimte voor vraag en antwoord en werd ook zeker het plezier niet overgeslagen. De ene keer een "Kahoot" quiz, de andere keer een bingo, alles was mogelijk. We kunnen niet wachten om weer te beginnen. Het voorjaar biedt veel vooruitzichten

De Harmonie op pad in Maastricht

Maastricht 2019

In het weekend van 25 en 26 mei stonden er leuke dagen op het programma van "de Harmonie". Zaterdag werd er vroeg in de ochtend verzameld op het station van Meppel, om vervolgens met zijn allen de lange reis in de trein naar Maastricht te beginnen.

Primeur 'Snertconcert' heerlijk succes

Snertconcert 2019 6

Zaterdag 9 februari 2019 vond er een primeur plaats in het Linde College te Wolvega. Hier werd namelijk het allereerste 'Snertconcert' gehouden. De complete muziekvereniging was aanwezig en heeft laten horen wat het in zijn mars heeft, met in de pauze tijd voor een heerlijke kop snert. Het A-orkest stond onder leiding van Jan Wijenberg, het B-orkest o.l.v. Hildo Flierman, het Leerlingenorkest o.l.v. Marja Kremer, Marim Battuta o.l.v. Cees Leerling en het Dweilorkest 'De Lendebloazers' mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Het is prachtig om te zien dat een vereniging van jong tot oud bij elkaar komt voor muziek en gezelligheid.

Snertconcert wederom heerlijk succes

Snertconcert 2020

Na het succes van vorig jaar vond er op 25 januari 2020 in het Linde College te Wolvega wederom een 'Snertconcert' plaats. De gehele muziekvereniging was vertegenwoordigd. Het A-orkest stond onder leiding van Jan Wijenberg, het B-orkest en Slagwerkensemble "Marim Battuta" stonden onder leiding van Cees Leerling. Het L-orkest stond onder leiding van Marja Kremer, voor wie het tevens haar laatste optreden als dirigent van het L-orkest was. Voor en in de pauze trad het dweilorkest van de vereniging, de "Lendebloazers", op. Tijdens de pauze was er tijd voor een heerlijke kop snert en andere lekkernijen waar dan ook zeker van genoten is. Al met al een geslaagde en lekkere avond voor zowel muzikanten als publiek.

Harmonie speelt op relatieconcert Univé

Unive 2019 4Woensdagavond 8 mei speelde "de Harmonie" op het relatieconcert van Univé in "de Meenthe" in Steenwijk. "de Harmonie", onder leiding van Jan Wijenberg, bracht onder meer het stuk "The Ghost Ship" ten gehore en daarnaast speelde het samen met de presentator en zanger Ken Besuijen "We'll meet again".

Spetterend Galaconcert met Shirma Rouse

Shirma Rouse 2018 4

Stichting Bijzondere Concerten De Stellingwerven organiseerde vrijdag 16 november 2018 in Victoria Park in Wolvega samen met "De Harmonie" het jaarlijkse 'Concert in Harmony'. Ditmaal met Shirma Rouse als gastartiest.

Concert in Lindestede wederom geslaagd

Lindestede 2019

Woensdag 3 juli hebben het leerlingen orkest o.l.v. Marja Kremer en het A-orkest o.l.v. Jan Wijenberg een concert gegeven in Lindestede te Wolvega. Dit concert is onderhand vaste prik geworden en het blijft fantastisch om te zien hoe zowel toeschouwers als de muzikanten genieten van de muziek.

Geslaagd dubbelconcert "de Harmonie" en "Tumulte"

Harmonie en Tumulte 2019

Zondagmiddag 14 april vond er in het Linde College te Wolvega een zonnig en geslaagd dubbelconcert plaats. Er werden door zowel "Tumulte" als "de Harmonie" stukken ten gehore gebracht en er werd natuurlijk ook samen opgetreden. Het was een leuk concert wat bij de vele bezoekers zeer in de smaak viel. "Tumulte" stond onder leiding van Amber Dragtsma en "de Harmonie" onder leiding van Jan Wijenberg.