Nieuwe huisstijl voor De Harmonie

252761154 4297287690380912 3103967062135124805 n

Het 125 jarig jubileum was voor De Harmonie een mooie aanleiding om met een fris elan verder te gaan. Hiervoor heeft het bestuur een nieuwe huisstijl laten ontwikkelen door Beeldende Zaken. Het logo werd tijdens de repetitie onthuld voor het hele orkest en met applaus ontvangen. Het logo beeldt beweging van de baton (dirigeertstok) uit. De slogan ‘Muziek beweegt’ bekrachtigt dit. Muziek beweegt, betekent zowel dat muziek je kan raken maar je ook letterlijk in beweging kan brengen. Achter de schermen wordt hard gewerkt om ook de website in de nieuwe huisstijl te hullen.

 

 

 

 

 

 

B-orkest en Marim Batutta treden op bij Riksma Woonmode

 

254818763 4306278636148484 4169156038060645014 n

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Riksma Woonmode, hebben het B-orkest en Marim Battuta onder leiding van Cees Leerling op 6 november een optreden gegeven in de woonzaak. Er werd de hele middag in verschillende blokjes gespeeld. Het was heerlijk om weer samen een concert te kunnen geven. Namens De Harmonie ontving het echtpaar Riksma een mooie bos bloemen. Gefeliciteerd met dit jubileum!

Leerzame studiedag A-orkest

IMG 20211010 WA0004Het A-orkest van de Harmonie is druk bezig met de voorbereidingen op het galaconcert dat op 11 december 2021 gaat plaatsvinden. Zondag 10 oktober kwamen zij bij elkaar in het Linde College voor een studiedag. Het was een gezellige, maar vooral leerzame dag waarbij veel kilometers gemaakt zijn en er tussendoor ruimte was voor koffie/thee en lekkere snacks. In november zal een tweede studiedag plaatsvinden. 

 

 

Opbrengst Poiesz Jeugd sponsor actie 2021

liam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 16e Jeugd Sponsor Actie van Poiesz supermarkt heeft plaatsgevonden van 15 februari tot en met 11 april 2021. Muziekvereniging "De Harmonie" deed hier ook aan mee. En wat hebben onze leden en mensen die de vereniging een warm hart toedragen weer massaal muntjes in onze koker gedaan! Super!

Vandaag is jeugdlid Liam Akkermans, als afgevaardigde van de vereniging, naar de Poiesz supermarkt in Wolvega gegaan om de cheque in ontvangst te nemen.

Snertconcert wederom heerlijk succes

 

 

Snertconcert 2020

Na het succes van vorig jaar vond er op 25 januari 2020 in het Linde College te Wolvega wederom een 'Snertconcert' plaats. De gehele muziekvereniging was vertegenwoordigd. Het A-orkest stond onder leiding van Jan Wijenberg, het B-orkest en Slagwerkensemble "Marim Battuta" stonden onder leiding van Cees Leerling. Het L-orkest stond onder leiding van Marja Kremer, voor wie het tevens haar laatste optreden als dirigent van het L-orkest was. Voor en in de pauze trad het dweilorkest van de vereniging, de "Lendebloazers", op. Tijdens de pauze was er tijd voor een heerlijke kop snert en andere lekkernijen waar dan ook zeker van genoten is. Al met al een geslaagde en lekkere avond voor zowel muzikanten als publiek.

 

 

Harmonie speelt op relatieconcert Univé

Unive 2019 4Woensdagavond 8 mei speelde "de Harmonie" op het relatieconcert van Univé in "de Meenthe" in Steenwijk. "de Harmonie", onder leiding van Jan Wijenberg, bracht onder meer het stuk "The Ghost Ship" ten gehore en daarnaast speelde het samen met de presentator en zanger Ken Besuijen "We'll meet again".

 

 

 

 

 

Spetterend Galaconcert met Shirma Rouse

Shirma Rouse 2018 4

Stichting Bijzondere Concerten De Stellingwerven organiseerde vrijdag 16 november 2018 in Victoria Park in Wolvega samen met "De Harmonie" het jaarlijkse 'Concert in Harmony'. Ditmaal met Shirma Rouse als gastartiest.

 

 

 

 

 

Koop hier je loten voor de grote clubactie en help de Harmonie


De Harmonie speelt mee met de grote clubactie. Daarmee zijn hele leuke prijzen te winnen en je steunt ook nog eens onze vereniging. Heb je zin om mee te doen ? Een lot kost maar € 3,- per stuk. Klik en speel mee met de leukste clubactie van Nederland 

 

https://lot.clubactie.nl/lot/muziekvereniging-de-harmonie-wolvega/436020

Rabo Clubsupport 2020

RaboClubsupport2020

 

 

Helaas geen repetities, geen optredens en geen applaus voor onze orkesten in deze periode. Maar namens onze vereniging wel een enorm applaus voor de Rabobank en haar leden die op "de Harmonie" hebben gestemd. We ontvangen een RaboClubsupport cheque van €1624! Bedankt!

Concert in Lindestede wederom geslaagd

Lindestede 2019

Woensdag 3 juli hebben het leerlingen orkest o.l.v. Marja Kremer en het A-orkest o.l.v. Jan Wijenberg een concert gegeven in Lindestede te Wolvega. Dit concert is onderhand vaste prik geworden en het blijft fantastisch om te zien hoe zowel toeschouwers als de muzikanten genieten van de muziek.

Geslaagd dubbelconcert "de Harmonie" en "Tumulte"

Harmonie en Tumulte 2019

Zondagmiddag 14 april vond er in het Linde College te Wolvega een zonnig en geslaagd dubbelconcert plaats. Er werden door zowel "Tumulte" als "de Harmonie" stukken ten gehore gebracht en er werd natuurlijk ook samen opgetreden. Het was een leuk concert wat bij de vele bezoekers zeer in de smaak viel. "Tumulte" stond onder leiding van Amber Dragtsma en "de Harmonie" onder leiding van Jan Wijenberg.

De Harmonie start seizoen met nieuwe dirigent

dominicVoor het  A-orkest van De Harmonie uit Wolvega was het niet zomaar een start van het seizoen. Het was de eerste normale repetitie met de nieuwe dirigent.

Het stokje van Jan Wijenberg wordt overgenomen door Dominic Sierat. Voor de repetitie werd het contract ondertekend.Dominic Sierat is  afkomstig uit Westzaan en beroepsmatig actief als dirigent en trombonist. Na het ondertekenen van het contract konden de leden, na een lange periode van geen repetities of met minder mensen repeteren, eindelijk weer muziek maken. Vijf nieuwe leden hadden zich recent aangemeld: twee trombonisten, een saxofonist, fluitist en een celliste. Het A-orkest gaat zich voorbereiden op het galaconcert op 11 december.

Mocht je enthousiast zijn geworden over onze vereniging, dan kun je je altijd aanmelden. Wij zijn nog op zoek naar klarinettisten, maar natuurlijk ben je als bespeler van vrijwel ieder instrument welkom bij onze vereniging. 

De Harmonie tijdens de coronaperiode

 

 

Harmonie in coronatijd

Ondertussen bevindt de wereld zich al een jaar  in de corona crisis. Mede daardoor mocht "de Harmonie" natuurlijk niet samenkomen, maar dat weerhield de leden er zeker niet van om op andere wijze dan normaal toch het contact met elkaar te behouden. Dit gebeurde door middel van online bijeenkomsten, waarbij een groot deel van de vereniging, zowel jong als oud, aanwezig was. In deze online "repetities" werd er nieuwe muziek besproken, was er ruimte voor vraag en antwoord en werd ook zeker het plezier niet overgeslagen. De ene keer een "Kahoot" quiz, de andere keer een bingo, alles was mogelijk. We kunnen niet wachten om weer te beginnen. Het voorjaar biedt veel vooruitzichten

 

 

 

De Harmonie op pad in Maastricht

Maastricht 2019

In het weekend van 25 en 26 mei stonden er leuke dagen op het programma van "de Harmonie". Zaterdag werd er vroeg in de ochtend verzameld op het station van Meppel, om vervolgens met zijn allen de lange reis in de trein naar Maastricht te beginnen.

Primeur 'Snertconcert' heerlijk succes

Snertconcert 2019 6

Zaterdag 9 februari 2019 vond er een primeur plaats in het Linde College te Wolvega. Hier werd namelijk het allereerste 'Snertconcert' gehouden. De complete muziekvereniging was aanwezig en heeft laten horen wat het in zijn mars heeft, met in de pauze tijd voor een heerlijke kop snert. Het A-orkest stond onder leiding van Jan Wijenberg, het B-orkest o.l.v. Hildo Flierman, het Leerlingenorkest o.l.v. Marja Kremer, Marim Battuta o.l.v. Cees Leerling en het Dweilorkest 'De Lendebloazers' mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Het is prachtig om te zien dat een vereniging van jong tot oud bij elkaar komt voor muziek en gezelligheid.