Rabo Clubsupport 2020

RaboClubsupport2020

 

 

Helaas geen repetities, geen optredens en geen applaus voor onze orkesten in deze periode. Maar namens onze vereniging wel een enorm applaus voor de Rabobank en haar leden die op "de Harmonie" hebben gestemd. We ontvangen een RaboClubsupport cheque van €1624! Bedankt!

De Harmonie tijdens de coronaperiode

 

 

Harmonie in coronatijd

Ondertussen bevindt de wereld zich al weer enige tijd in de corona crisis. Mede daardoor mocht "de Harmonie" natuurlijk niet samenkomen, maar dat weerhield de leden er zeker niet van om op andere wijze dan normaal toch het contact met elkaar te behouden. Dit gebeurde door middel van online bijeenkomsten, waarbij een groot deel van de vereniging, zowel jong als oud, aanwezig was. In deze online "repetities" werd er nieuwe muziek besproken, was er ruimte voor vraag en antwoord en werd ook zeker het plezier niet overgeslagen. De ene keer een "Kahoot" quiz, de andere keer een bingo, alles was mogelijk. Langzamerhand worden steeds meer dingen normaal en "de Harmonie" heeft al weer deels mogen repeteren, daar zijn wij natuurlijk erg blij mee want niets is mooier dan samen muziek maken. 

 

 

 

Snertconcert wederom heerlijk succes

 

 

Snertconcert 2020

Na het succes van vorig jaar vond er op 25 januari 2020 in het Linde College te Wolvega wederom een 'Snertconcert' plaats. De gehele muziekvereniging was vertegenwoordigd. Het A-orkest stond onder leiding van Jan Wijenberg, het B-orkest en Slagwerkensemble "Marim Battuta" stonden onder leiding van Cees Leerling. Het L-orkest stond onder leiding van Marja Kremer, voor wie het tevens haar laatste optreden als dirigent van het L-orkest was. Voor en in de pauze trad het dweilorkest van de vereniging, de "Lendebloazers", op. Tijdens de pauze was er tijd voor een heerlijke kop snert en andere lekkernijen waar dan ook zeker van genoten is. Al met al een geslaagde en lekkere avond voor zowel muzikanten als publiek.

 

 

Concert in Lindestede wederom geslaagd

Lindestede 2019

Woensdag 3 juli hebben het leerlingen orkest o.l.v. Marja Kremer en het A-orkest o.l.v. Jan Wijenberg een concert gegeven in Lindestede te Wolvega. Dit concert is onderhand vaste prik geworden en het blijft fantastisch om te zien hoe zowel toeschouwers als de muzikanten genieten van de muziek.

Geslaagd dubbelconcert "de Harmonie" en "Tumulte"

Harmonie en Tumulte 2019

Zondagmiddag 14 april vond er in het Linde College te Wolvega een zonnig en geslaagd dubbelconcert plaats. Er werden door zowel "Tumulte" als "de Harmonie" stukken ten gehore gebracht en er werd natuurlijk ook samen opgetreden. Het was een leuk concert wat bij de vele bezoekers zeer in de smaak viel. "Tumulte" stond onder leiding van Amber Dragtsma en "de Harmonie" onder leiding van Jan Wijenberg.

Harmonie speelt in Lindestede

lindestede2018

Woensdagavond 4 juli hebben het B orkest o.l.v. Hildo Flierman en het A orkest o.l.v. Jan Wijenberg een gezellig concert gegeven bij Lindestede. Omdat er dit jaar nogal wat geslaagden waren die hun diploma in ontvangst namen, was er een aangepast programma. Het is mooi om te zien dat er slechts twee leden vertrekken omdat zij een studie in het Zuiden/Westen gaan vervolgen. De andere geslaagden blijven bij de vereniging. Onze vereniging heeft niet alleen een sterke band met de oudere leden maar zeker ook met de jongeren. Daar zijn we met recht trots op. 

Gelukkig nieuwjaar !


Beste website bezoeker. Muziekvereniging "De Harmonie" Wolvega wenst jou en je dierbare naasten het allerbeste en vooral een gezond 2014 toe !
We zetten dit kracht bij door het lanceren van een nieuwe website in het nieuwe jaar. Onze webredactie heeft het er druk mee gehad, maar was op tijd klaar en we zijn trots dat we op deze datum onze nieuwe site mogen presenteren. We hopen dat je met veel plezier zult kijken naar de mooiste fotomomenten van 2013. Deze kun je vinden door op de pijl rechtsonder dit blokje te klikken. 

Heb je suggesties of zie je nog onvolkomenheden op de site: We horen het graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veel plezier op onze website !

Talitha geslaagd voor D examen

img_4947a.jpg - 89.19 Kb   

 

   

Vol trots kunnen we u melden dat op 7 december  Talitha Bootsma haar D examen zeer succesvol heeft afgesloten. Traditiegetrouw speelde Talitha naast enkele duetten samen met haar docente, Meta Oud, ook een solo stuk met De Harmonie. Rhapsody for flute en als toegift danse des Mirlitons. De jury was zeer lovend over haar techniek. Al met al een uitstekend optreden.

Talitha tijdens haar optreden met Rhapsody for flute,

     

Spetterend concert Harmonie Wolvega en Haystax

WOLVEGA 14-10-2011 -  Het ‘Concert in Harmony’ van muziekvereniging ‘De Harmonie’ uit Wolvega was afgelopen vrijdagavond een daverend succes. Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Vermilion.  Vermilion Nederland produceert aardgas in de noordelijke provincies van Nederland. We staan er niet altijd bij stil, maar aardgas voorziet in ruim 50% van onze energiebehoefte. Vermilion is voortdurend op zoek naar aardgas. Tot nu toe investeerden ze € 50 miljoen in projecten in Nederland. De eerste nieuw geboorde putten zijn al aangesloten op het net. Daarmee is het gas op weg naar de consument, naar u. In de gebieden waar Vermilion actief is ondersteunen zij publieke evenementen. Dus ook dit concert.

Voor de pauze kreeg het publiek een voorproefje van de concourswerken die “De Harmonie” op 5 november aanstaande op het concours in De Lawei in Drachten ten gehore gaat brengen. Het orkest, dat wederom onder leiding stond van dirigent Jan Wijenberg, opende het concert The Mansions of the Lord. Een prachtig koraal dat op het concours als inspeelwerk uitgevoerd zal worden. Het programma werd vervolgd met Victor’s Tale. Een klarinetsolo, prachtig uitgevoerd door Charlotte Schelhaas. Waarna het programma voor de pauze werd afgesloten met de concourswerken Achnaton en The Legend of the Fladhead Lake.

Na de pauze opende De Harmonie het programma met El Torico de la Cuerda. Daarna was de beurt aan Haystax. Haystax begon als een "one-time-only-gig-onder-vrienden 'bij een lokale jam-sessie in 1999. Het publiek wilde meer, dus de band was geboren. Wat volgde was een cd en concerten in Duitsland, Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland. Op dit moment wordt door Haystax gewerkt aan hun 2e CD.

Het plezier die deze groep uitstraalt in combinatie met hun professionaliteit werkte door op iedereen in de zaal. Onder begeleiding van De Harmonie kreeg het publiek nummers te horen waaronder Billy Jean, Kiss en Abba. Het was een groot en geweldig muzikaal feest.

Harmonie begeleidt Volkskerstzang

Kerstvolkszangdienst

Zondag 22 december 2019 heeft "de Harmonie" o.l.v. Jan Wijenberg de 54e Volkskerstzang begeleid in de Sint Fransicuskerk te Wolvega. Naast "de Harmonie" hebben het koor  "Spirit of Joy" en gemengd koor "Vocalinde" liederen ten gehore gebracht. 

 

 

 

 

De Harmonie op pad in Maastricht

Maastricht 2019

In het weekend van 25 en 26 mei stonden er leuke dagen op het programma van "de Harmonie". Zaterdag werd er vroeg in de ochtend verzameld op het station van Meppel, om vervolgens met zijn allen de lange reis in de trein naar Maastricht te beginnen.

Primeur 'Snertconcert' heerlijk succes

Snertconcert 2019 6

Zaterdag 9 februari 2019 vond er een primeur plaats in het Linde College te Wolvega. Hier werd namelijk het allereerste 'Snertconcert' gehouden. De complete muziekvereniging was aanwezig en heeft laten horen wat het in zijn mars heeft, met in de pauze tijd voor een heerlijke kop snert. Het A-orkest stond onder leiding van Jan Wijenberg, het B-orkest o.l.v. Hildo Flierman, het Leerlingenorkest o.l.v. Marja Kremer, Marim Battuta o.l.v. Cees Leerling en het Dweilorkest 'De Lendebloazers' mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Het is prachtig om te zien dat een vereniging van jong tot oud bij elkaar komt voor muziek en gezelligheid.

 

 

Harmonie speelt op Grutsk

GrutskOp 30 juni speelde "de Harmonie" op het muziekfestival Grutsk in Leeuwarden. Dit festival ter gelegenheid van 'Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018' stond in het teken van muziek, zang en dans en "de Harmonie" heeft daar zijn bijdrage aan mogen leveren. Het A-orkest vertrok gezamenlijk met de trein naar Leeuwarden en heeft 's middags onder de brandende zon op het Mata Hariplein een super optreden gegeven. Er was veel publiek en we kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag!

Kerst 2011

De Harmonie heeft 2011 afgesloten met een kerstconcert door het jeugdorkest in Lindestede. Het A orkest begeleidde de kerstzangdienst in de RK kerk.

Mooi optreden tijdens Concours

De Harmonie kan terug zien op een mooi optreden tijdens het concours op 5 november. De reacties van het deskundige publiek en collega muzikanten en dirigenten waren zeer positief! De Harmonie behaalde een tweede prijs op dit concours. Menigeen had hier meer van verwacht, maar helaas mocht dit niet zo zijn. Het A orkest heeft een mooie dag gehad na een aantal maandan hard werken.
DSC_0054.JPG - 388.86 Kb 

Spek de kas van onze club!

Wij doen mee met de clubactie van C1000 Bijsterbosch en u kunt ons daarbij helpen. Doe tussen maandag 18 mei en zaterdag 13 juni 2009 uw dagelijkse boodschappen bij C1000, want bij elke 10 euro aan boodschappen krijgt u een clubmunt. Spek de kas van onze club door deze munt in onze spaarpot te doneren die bij in de winkel staat. Op 20 juni wordt de prijzenpot, 5.000 euro, verdeeld onder de deelnemende clubs. Hoe meer muntjes, hoe hoger het bedrag dat wij ontvangen. Als u zich nu aanmeld voor de C1000 voordeelmail van uw C1000 ontvangt u 10 extra digitale clubmuntjes! Deze kunt u online aan onze club doneren. Zo gaat het sparen extra snel! 

 

 

'Concert in Harmony' met Jennie Lena

DSC 1601A

Stichting Bijzondere Concerten De Stellingwerven organiseerde zaterdag 23 november in Victoria Park te Wolvega samen met "de Harmonie" het jaarlijkse 'Concert in Harmony', met dit jaar als speciale gast Jennie Lena.

 "de Harmonie" stond onder leiding van Jan Wijenberg en de presentatie lag dit jaar in handen van Jacob Spoelstra. Het voorprogramma werd verzorgd door het combo "Take Five". 

Harmonie speelt op relatieconcert Univé

Unive 2019 4Woensdagavond 8 mei speelde "de Harmonie" op het relatieconcert van Univé in "de Meenthe" in Steenwijk. "de Harmonie", onder leiding van Jan Wijenberg, bracht onder meer het stuk "The Ghost Ship" ten gehore en daarnaast speelde het samen met de presentator en zanger Ken Besuijen "We'll meet again".

 

 

 

 

 

Spetterend Galaconcert met Shirma Rouse

Shirma Rouse 2018 4

Stichting Bijzondere Concerten De Stellingwerven organiseerde vrijdag 16 november 2018 in Victoria Park in Wolvega samen met "De Harmonie" het jaarlijkse 'Concert in Harmony'. Ditmaal met Shirma Rouse als gastartiest.

 

 

 

 

 

De Harmonie bezoekt Lindestede met het A en Startorkest

Woensdagavond 5 juli hebben het A - en Startorkest van  "De Harmonie" een concert verzorgd in woonzorgcentrum Linde Stede van Meriant in Wolvega. Het Startorkest opende het concert met een aantal solistische optredens.  Complimenten aan de solisten. Na dit optreden werd Marja Kremer in het zonnetje gezet. Ze neemt na ruim 25 jaar afscheid als dirigent van het startorkest. Marja Bedankt !!!! Hildo Flierman zal na de zomervakantie het dirigeerstokje van Marja overnemen.

Daarna speelde het A-orkest samen met het Startorkest o.l.v. Jan Wijenberg samen enkele stukken.

Na de pauze besloot het A-orkest het concert met een aantal prachtige nummers waaronder Morricone's Melody, Soldaat van Oranje en Indiana Jones.

Kerstconcert Rabo

Zaterdag 17 december speelde de Harmonie tijdens het Rabo Kerstconcert in Victoria Park. Onder leiding van Jan Wijenberg speelde het A orkest een aantal schitterende nummers zoals Danse des Mirlitons, Wat voor weer zou het zijn in Den Haag, Dream in the silent night en tot slot Last Christmas.
De 600 luisteraars hebben genoten van een zeer goed optreden. De slagwerkers verdienen een grote pluim. Samen met Jan Wijenberg hebben Jacob, Jannick, Edwin en Rick het orkest uitstekend ondersteund. 

Klik >>>>>>> HIER <<<<<<<< voor een video-impressie gemaakt door de rabobank 

dsc_1289.jpg - 373.81 Kb 

 

Lendebloazers worden 3e op festival in Ommen

De Lendebloazers deden zaterdag 3 september  mee aan een dweilorkestenfestival in Ommen. Het publiek was jury en gaf hun cijfers aan alle bands die dag optraden(in totaal 7 stuks). De Lendebloazers belandden op de 3e plaats waar onze bloazers heel blij mee zijn. Lendebloazers, gefeliciteerd met deze prestatie !!!!!!!!!!!!!!!

Kijk voor meer foto's en nieuws op http://www.lendebloazers.nl/