In het nieuw gestoken Harmonie speelt in Lindestede

De Harmonie gaf woensdag avond 22 juni een concert in verpleeghuis Lindestede in Wolvega. Dankzij sponsorbijdragen van Poiesz, Monica’s Sporttiek en Riksma Woonmode zijn het A-orkest en het startorkest gehuld in nieuwe rode blouses.

Riksma Woonmode verrast Startorkest met nieuwe blouses

Afgelopen zaterdag verraste Riksma Woonmode het Startorkest met nieuwe blouses.

Het was een complete verrassing voor de leden van het Startorkest en de aanwezige bestuursleden.
Gea Riksma heeft al jaren de kleding van De Harmonie onder haar beheer en ook verzorgt Riksma Woonmode ieder jaar bij het Galaconcert de aankleding van het podium.
Om Gea en Peter te bedanken was er zg een optreden gepland van het Startorkest op de Open Dag van Riksma Woonmode.
Tot ieders verrassing werd het optreden onderbroken door Gea en Peter.
Zij hadden voor alle leden van het Startorkest prachtige blouses.
Namens de gehele Harmonie hartelijk dank voor dit geweldige cadeau.
Vanaf nu kunt u het Startorkest bewonderen in een prachtige rode blouse van Riksma Woonmode.

Harmonie verwarmt publiek met valentijns-concert

'Buiten koud, binnen warm'. Dat was het toepasselijke thema van het Valentijns-concert van onze vereniging De Harmonie.

 

Voor het talrijke publiek traden alle orkesten op. De middag begon met het verwelkomen van de bezoekers met de vrolijke noten van het dweilorkest
De Lendebloazers. De slagwerkers van Marim Battuta onder leiding van Cees Leerling gaven de aftrap van het concert. Vervolgens trad het startorkest
op onder leiding van Marja Kremer. Na de pauze trad het A-orkest onder leiding van Jan Wijenberg op.

Geslaagd campingconcert Start en A orkest

26 augustus, één week na de zomervakantie een concertje plannen? Ja dat kan bij De Harmonie. Het Start orkest o.l.v. Marja Kremer als het A orkest o.l.v. Jan Wijenberg, zagen dit wel zitten. Zelfs de weergoden werkten mee. Een vol terras, leuke muziek en mooi weer. Meer is niet nodig voor een hele gezellige avond.

 

Mooi Vaderdagconcert Startorkest

Op vaderdag heeft het Startorkest o.l.v. Marja Kremer een prachtig vaderdag concert verzorg in Lycklama Stins.

Speciaal voor deze gelegenheid speelden  twee "oudere" leerlingen en vaders een solo, Jan de Boer op Trombone en
Henri Pluim op tenor sax. Een uur lang muziek maken valt niet mee, maar het Startorkest heeft hier totaal geen moeite mee!
Complimenten aan alle muzikanten voor dit prachtige concert.

Dodenherdenking 2015

op 4 mei speelde de Harmonie bij de dodenherdenking in Wolvega. Mooi om te zien dat er naast vele ouderen zoveel
jongeren aanwezig waren. Wallie Hemmes speelde de Last Post.

Mooi concert met Ons Genoegen

Mooi dubbelconcert van "De Harmonie" en het koor "Ons Genoegen".
Een volle zaal en tevreden bezoekers. Iedereen kreeg het heerlijke lentegevoel.

Kerstconcert Rabobank

Zaterdag 13 december heeft De Harmonie gespeeld op het Kerstconcert van de Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. Vanwege afwezigheid van Jan, stond het orkest deze keer onder leiding van Froukje Hoekstra en na drie repetities met Froukje waren het orkest en dirigent goed aan elkaar gewend en hebben ze samen een prachtig optreden verzorgd met onder andere Anne Frank, Stille Nacht en natuurlijk Rudolf het rendier met zijn rode neus. Naast De Harmonie speelden ook

muziekvereniging (fanfare) De Woudklank uit Noordwolde onder leiding van Ellis Nijdam en Christelijke Brassband Euphonia uit Wolvega onder leiding van Syde van der Ploeg. De avond werd door ruim 500 leden bezocht en voor zo veel bezoekers optreden is altijd fantastisch. We bedanken de Rabobank voor hun sponsorbijdrage en het organiseren van het concert.

"Jong" talent van de Harmonie in Et Darreltien

De laatste voorstelling van Et Darreltien in Ter Idzard van deze zomer stond helemaal in het teken van het "jonge" talent. De voorstelling vond door de regen niet in openlucht plaats maar in het dorpshuis De Bult in Ter Idzard. De Harmonie was op deze middag met ongeveer 20 muzikanten aanwezig. Een saxofoon kwartet speelde onder leiding van Sietske Trinks. De dames spelen 4 tot 5 jaar, en dit is te horen, leuke vlotte muziek. Daarna volgden drie dames op klarinet. Klarinetleraar Nico Goudkamp had voor deze gelegenheid alle leerlingen in een klarinetten orkest gezet. 12 klarinetten lieten een aantal leuke nummers horen. En dat in slechts twee repetities. Complimenten!  De "jongste" klarinettiste, niet in leeftijd maar wel in lestijd, heeft sinds december les. Het woord "Jong" talent heeft dus niets met leeftijd te maken.! 

Tot slot een optreden van Blue Grass. Een koper ensemble wat spontaan is gegroeid. Leuke muziek maken met een klein enthousiast clubje mensen. Knap om de moeilijke muziek zo te spelen alsof het een heel simpel melodietje is. Top!
Al met al een zeer verrassende en gezellige middag. Dank aan Lenus van der Broek en Daniël Krikke voor de foto's

Binnenkort meer filmpjes op facebook!

 

De Harmonie in kerststemming

De Harmonie is heel actief geweest rond de kerstdagen. We speelden op donderdag 17 december op de Tuindorpschool. Zondagmorgen was ons jeugdorkest al vroeg uit de veren om op te treden in Berkenstede. De mensen hebben genoten van de mooie muziek die gespeeld werd. Tot slot, zondagmiddag 20 december werd de 50 e kerst samenzang georganiseerd in de katholieke kerk in Wolvega. Het A orkest mocht de zang begeleiden en voorde nog speelde daarnaast nog mooie kerstmuziek.

Muziekvereniging De Harmonie Wolvega ontvangt bijdrage Rabobank Coöperatiefonds

 

Muziekvereniging De Harmonie Wolvega ontvangt bijdrage Rabobank Coöperatiefonds. De bijdrage zal samen met bijdragen uit andere fondsen en natuurlijk ook eigen middelen worden gebruikt voor de aanschaf van een serie nieuwe klarinetten.

Mooie begeleiding kerkdienst Ichtuskerk


Het A-orkest o.l.v. Jan Wijenberg heeft zondag gespeeld in De Ichtuskerk. Mooie begeleiding en prachtige muziek met meerdere keren een groot applaus. PKN Wolvega was onder de indruk van Harmonie Wolvega.!
 

Bijzonder dubbelconcert met Chr. Muziekvereniging Wilhelmina Hoogeveen

 

Een bijzonder dubbelconcert met Chr. Muziekvereniging Wilhelmina uit Hoogeveen.
Evenals "De Harmonie" staat deze vereniging ook onder leiding van dirigent Jan Wijenberg.

Wilhelmina is een fanfareorkest, De vereniging telt meer dan 150 leden en bestaat naast het fanfareorkest uit de volgende onderdelen, een malletband, mini en majorettes een boerenkapel , een brass ensemble en een G-orkest.

Zondagmiddag speelde het fanfareorkest een aantal mooie stukken, o.a. Sorry met een uitstekende solist,  Mente Heemstra op bugel. Het orkest heeft een  prachtige fanfare klank.

Na de pauze speelde "De Harmonie" een aantal stukken, ook met een aantal zeer jonge solisten, Lynn speelde in Eloise een hele mooie alt sax solo en Gudrun, de jongste van het orkest speelde de fluitsolo in
El Cumbanchero.
Een hele mooie middag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Warm Valentijn concert

De Harmonie kan terugkijken op een mooi en warm Valentijnsconcert. De zaal was heel goes bezet en alle
leden  van de   vereniging traden voor het voetlicht. Het startorkest, o.l.v. Marja Kremer, opende het concert met een aantal vlotte 
nummers met verschillende solisten, Jan de Boer, Lara Hemmes en Corne Klijnsma
Als verrassing  speelden alle leerlingen het slotnummer mee,  Leuk om dit enthousiame te zien. Daarna was het de beurt aan
de  slagwerkers o.l.v. Cees Leelring.
De leerlingen lieten  een paar leuke stukjes horen. Leuk om naar te kijken en te  luisteren. 
Marim Batuta sloot het programma voor de pauze af. Een prachtig slagwerkensemble, met vele  mogelijkheden. 
Na de pauze nam Jan Wijenberg het stokje over. Het A orkest speelde een aantal delen uit symphonie   5 1/2. 
Het A orkest blijft groeien, zowel door de zij-instromers als door de leerlingen vanuit het Startorkest.
Tot slot speelde het A orkest samen met het Startorkest nog enkele stukken.

Al met al een zeer geslaag familieconcert.

 

Scholenactie in volle gang. Inschrijving proeflessen gestart
Deze weken bezoeken muzikanten van De Harmonie meerdere basisscholen in de gemeente Weststellingwerf om de kinderen kennis te laten maken met muziekvereniging en verschillende muziekinstrumenten. Tijdens dit leuke muziekuurtje krijgen de kinderen een korte uitleg en mogen ze natuurlijk de diverse instrumenten uitproberen. Basisschoolleerlingen die al lid zijn van De Harmonie spelen ook mee op hun school. De kinderen reageren leuk en doen goed hun best om hun eerste muzieknoten te blazen op klarinet of trompet.

Om echt kennis te maken met De Harmonie, wordt de scholenactie gevolgd door een serie van 5 proeflessen, een geweldige Harmonie Jeugddag en 3 groepslessen. Daarna kunnen de kinderen besluiten of ze zich willen opgeven voor gesubsidieerde muzieklessen.
 
 
 

De proeflessen beginnen op 18 februari, dus je kan je nog aanmelden  

Klik hier voor extra  informatie over de proeflessen en een opgaveformulier 

De laatste jaren hebben ook een aantal ouders deelgenomen aan de proeflessen. Drie ouders spelen ondertussen in het A-orkest. Daarnaast spelen vier ouders in het startorkest. Lijkt het u leuk om (samen met uw kind) deel te nemen aan de proeflessen? Geef u dan op of geef u samen op met uw zoon of dochter, maar opgeven zonder zoon of dochter mag natuurlijk ook. Misschien hebt u in het verleden op een muziekinstrument gespeeld en wilt u dit weer oppakken of weer eens uitproberen? Ook dat kan bij “De Harmonie”. Neem gerust contact met ons op.

 
 
 

A en Start orkest spelen bij Lindestede

25 juni heeft De Harmonie Lindestede bezocht. Bijzonder aan dit concert was het gezamenlijke optreden van het A en Start orkest o.l.v. Jan Wijenberg. 
Samen speelden zij drie nummers. Daarna vervolgde het A orkest het programma.
Het werd een zeer afwisselend programma,  bekende namen kwamen voorbij zoals Abba, Nick en Simon, Gerard Joling, Marco Bosato en Elvis.
Ook werd volop meegezonden met de Hollandse wals medley.
Een prachtige avond en zeker voor herhaling vatbaar.

foto Lenus van der Broek

Dubbelconcert met Wilhelmina in Hoogeveen

Afgelopen zondag 11 oktober een mooi dubbelconcert met de fanfare Wilhelmina in Hoogeveen. Dit is zeker weer voor herhaling vatbaar. Het was ook een goede gelegenheid om ons Gala “voor de pauze” programma voor publiek te spelen.

Ook goed om te horen dat de fanfare Wilhelmina in de lift zit: binnenkort wordt het orkest uitgebreid met 10 jeugdleden en gaan ze, in hun prachtige muziekcentrum, repeteren voor het Wilhelmina jaarconcert van 5 maart 2016 met niemand minder dan Charly Luske.

Voor meer foto's zie ook facebookpagina  https://www.facebook.com/harmoniewolvega

Start en A orkest spelen bij Lindestede

Woensdag speelden het Start orkest en het A orkest van  "De Harmonie"bij  Lindestede. Een volle bak zeker toen er drie stukken door beide orkesten samen werd gespeeld.
Een afwisselend programma met twee prachtige solisten, Elegy werd gespeeld door Marijke Zuurveld op trompet en Cockey's Song door Maaike Modderman op dwarsfluit.

8 mei Univé Concert

Afgelopen vrijdag verleende De Harmonie haar medewerking aan het Unevé Ralatie Concert in Steenwijk.
De Harmonie speelde morricone melody,, Anne Frank en El Cumbachero. 
Ken Besuijen zonder onder begeleiding van De Harmoniespeelden ze Het Dorp en We'll meet again.

25ste Jeugddag vol verrassingen

Voor de 25ste keer organiseerde De Harmonie Wolvega haar jaarlijkse jeugddag!  Bijzonder was ook dat mede oprichtster hiervan Marja Kremer ook voor de 25ste  keer hieraan meewerkte en het Startorkest en de leerlingen dirigeerde. Na heerlijke patat en wat drinken werd er nog druk geoefend met  alle muzikanten. Ook de slagwerkgroep Marim Battuta deed nog een laatste repetitie voor het concert wat ’s avonds werd gegeven. Cees Leerling, dirigent van de slagwerkers, stond plotseling voor een probleem. Een van de  slagwerkers  was helaas ziek geworden. En dan ben je als slagwerkgroep erg  kwetsbaar. Maar gelukkig heeft Cees dit perfect op weten te lossen. Naast Cees was er nog en dirigent aanwezig, Carin van Vleeren, oud lid van De Harmonie. Zij nam voor een nummer het stokje over van Cees en Cees nam de slagwerkpartij voor zijn rekening.

Foto's Lenus van der Broek. Binnenkort meer foto.s op de website en zie ook onze facebookpagina.

Prachtig galaconcert met Belle Perez30 oktober 2015 Een prachtig galaconcert mag je wel zeggen. We raken er bijna aan gewend dat mensen zeggen: Dit was het allermooiste concert wat jullie gegeven hebben. Voor de pauze pakte het Harmonie orkest o.l.v. Jan Wijenberg uit met stukken als Windows of the World, met goede solisten op o.a. waldhoorn, piccolo, slagwerk, bugel, fluit, bariton, trombone en alt.sax. Van emotie werd hier en daar een traantje weggepinkt. In The sword and the Crown, waarin de strijd tussen Engeland en Frankrijk werd uitgebeeld, waren hoofdrollen voor o.a. Wallie Hemmes en Marijke Zuurveld op trompet en Arna Duhen op blokfluit en alt. fluit weggelegd. Tussen beide werken even een moment van rust, Maaike Modderman, fluit,  speelde een ontroerend stuk van Morricone.

Galaconcert Harmonie: één groot feest in bomvol Victoria Park

                                       Foto Lenus van der Broek

 

Het was een fantastisch feest in een bomvol Victoria park.. Hulde aan de leden van het A orkest van de Harmonie, Charly Luske en dirigent Jan Wijenberg.

Voor de foto's van Lenus van den Broek en Roosmarijn Jongstra: Klik op de knop met de twee pijltjes >> rechts onder dit artikel.

Bekijk ook onze   >>  facebookpagina. <<