A orkest Harmonie start het nieuwe seizoen met concert in Paasloo


Alle onderdelen van De Harmonie zijn na een welverdiende vakantie weer gestart.

De nieuwe leerlingen hebben inmiddels hun eerste lessen gehad. Marim Battuta is zich aan het voorbereiden voor een concert tijden het Lindefestival. Het Start orkest heeft drie dames aan het A orkest "overgedragen" en heeft weer aanvulling gekregen van 4 klarinettisten en 2 trompettisten. Zij zullen zich voorbereiden op een concertje op 19 oktober.
 

 

 

 

Concert Start orkest bij Lycklamastins

Afgelopen donderdag, 20 juni, gaf het Start orkest o.l.v. Marja Kremer een concert in Lycklamastins. De mensen genoten van een afwisselend programma. Van de Cha Cha tot Do Re Mi. Van Hollandse walsen tot een swingende Seafood Suffle. Ook kon men genieten van verschillende solisten,Lara. Jurjen, Corne, Lynn, Nita, Carina, Keara en Gudrun. Al met al een zeer gezellig en geslaagd concert door het Start orkest.  De foto's zijn gemaakt door Roosmarijn Jongstra.
 

 

 


Droog zomerconcert in Paasloo

20 juni gaf het A orkest van “De Harmonie” o.l.v. Jan Wijenberg een zomerconcert op camping De Eikenhorst in Paasloo. Ondanks de slechte weersvoorspellingen waren de terrassen goed gevuld. Een speciaal muziekprogramma voor de wat “oudere” campinggasten (de schoolvakanties zijn nog niet begonnen). De Harmonie speelde o.a. Abba, Come on Eileen, Deep Purple, 99 Luftballons etc. Wanneer het aan de campinggasten had gelegen hadden we nog uren door mogen spelen.Wellicht tot volgend jaar. Helaas hebben we het zomerconcert van afgelopen zaterdag in Heerenveen vanwege de slechte weersvoorspellingen uit moeten stellen. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Lendebloazers ontvangen een mobile drumkit van Commerciële Club Weststellingwerf

WOLVEGA – De Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) besteedt jaarlijks minimaal 10% van de contributie aan het geldelijk ondersteunen van initiatieven in de Weststellingwerfse samenleving. Deze moeten dan een bijdrage leveren aan de maatschappelijke en culturele ontwikkeling van Weststellingwerf. De sponsorcommissie van CCW beoordeelt de verzoeken en legt dit vervolgens ter beslissing voor aan het bestuur. In principe geldt een sponsorbijdrage als eenmalig. De Lendebloazers wilden al tijden een mobile drumkit hebben omdat de huidige dweilorkest muziek daar steeds meer naar vraagt. De CCW honoreerden dit verzoek met een sponsorbedrag van € 1.000,-. De Lendebloazers willen de CCW ook langs deze weg nogmaals zeer hartelijk danken.

Sfeervol Valentijnsconcert

foto-hh4p8vyt.jpg - 77.68 Kb
Tijdens het sfeervolle Valentijnsconcert werden een aantal leden gehuldigd,(foto's Lenus van der Broek) v.l.n.r.:
Henk van der Velde, Gert-Jan Mans, Andor Smeele, Daniel Krikke, Marjolein van Dijk, Jennie Sipkema, Paul de Vries, Piet Vissia, Sjoerd Sikkema, Femke Loeve en Jan Kannegieter.
 
Met het Start orkest o.l.v. Marja Kremer, het slagwerkensemble Marim Batutta o.l.v. Cees Leerling, het A orkest o.l.v. Jan Wijenberg en de Lendebloazers heb je de perfecte ingrediënten voor een warm, gezellig en sfeervol Valentijnsconcert.

Talitha geslaagd voor D examen

img_4947a.jpg - 89.19 Kb   

 

   

Vol trots kunnen we u melden dat op 7 december  Talitha Bootsma haar D examen zeer succesvol heeft afgesloten. Traditiegetrouw speelde Talitha naast enkele duetten samen met haar docente, Meta Oud, ook een solo stuk met De Harmonie. Rhapsody for flute en als toegift danse des Mirlitons. De jury was zeer lovend over haar techniek. Al met al een uitstekend optreden.

Talitha tijdens haar optreden met Rhapsody for flute,

     

Spetterend concert Harmonie Wolvega en Haystax

WOLVEGA 14-10-2011 -  Het ‘Concert in Harmony’ van muziekvereniging ‘De Harmonie’ uit Wolvega was afgelopen vrijdagavond een daverend succes. Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Vermilion.  Vermilion Nederland produceert aardgas in de noordelijke provincies van Nederland. We staan er niet altijd bij stil, maar aardgas voorziet in ruim 50% van onze energiebehoefte. Vermilion is voortdurend op zoek naar aardgas. Tot nu toe investeerden ze € 50 miljoen in projecten in Nederland. De eerste nieuw geboorde putten zijn al aangesloten op het net. Daarmee is het gas op weg naar de consument, naar u. In de gebieden waar Vermilion actief is ondersteunen zij publieke evenementen. Dus ook dit concert.

Voor de pauze kreeg het publiek een voorproefje van de concourswerken die “De Harmonie” op 5 november aanstaande op het concours in De Lawei in Drachten ten gehore gaat brengen. Het orkest, dat wederom onder leiding stond van dirigent Jan Wijenberg, opende het concert The Mansions of the Lord. Een prachtig koraal dat op het concours als inspeelwerk uitgevoerd zal worden. Het programma werd vervolgd met Victor’s Tale. Een klarinetsolo, prachtig uitgevoerd door Charlotte Schelhaas. Waarna het programma voor de pauze werd afgesloten met de concourswerken Achnaton en The Legend of the Fladhead Lake.

Na de pauze opende De Harmonie het programma met El Torico de la Cuerda. Daarna was de beurt aan Haystax. Haystax begon als een "one-time-only-gig-onder-vrienden 'bij een lokale jam-sessie in 1999. Het publiek wilde meer, dus de band was geboren. Wat volgde was een cd en concerten in Duitsland, Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland. Op dit moment wordt door Haystax gewerkt aan hun 2e CD.

Het plezier die deze groep uitstraalt in combinatie met hun professionaliteit werkte door op iedereen in de zaal. Onder begeleiding van De Harmonie kreeg het publiek nummers te horen waaronder Billy Jean, Kiss en Abba. Het was een groot en geweldig muzikaal feest.

Jeugddag 2004

 

 

Voor de 11e keer werd de jeugddag gehouden. En ook dit jaar was het weer een groot succes.

evenals andere jareebmnjkhk.hkj

Gezellige BBQ met de Harmonie

 

 Een heerlijke BBQ

Dit jaar geen uitje voor alleen de jeugd maar een gezellige middag met BBQ. Met dank aan Joke de Hoop en Jan van Delft voor de  uitstekende organisatie. Ook de locatie was prima dankzij de gastvrijheid van de fam. Schelhaas.


  

 

Dirigent Jan Wijenberg schittert als solist in Concerto for Bass ClarinetJan Wijenberg schitterde als solist in Concerto for Bass Clarinet van Kees Vlak. Kees Vlak was afgelopen vrijdag aanwezig bij het concert
van de KMKJWF in Steenwijk. Kees Vlak heeft dit stuk geschreven in opdracht van de Hoogovens Harmonie in IJmuiden.
Hij ontdekte o.a. dat het instrument een omvang heeft van vijf octaven en een unieke klankkleur heeft. Het werk bestaat uit drie delen
een Allegro met een fijne cadens, deze eist een grote vaardigheid en kunstzinnigheid van de solist. Andantino, een prachtig romantisch
tweede deel en tot slot
Allegro assai e Scherzando.

Kerst 2011

De Harmonie heeft 2011 afgesloten met een kerstconcert door het jeugdorkest in Lindestede. Het A orkest begeleidde de kerstzangdienst in de RK kerk.

Mooi optreden tijdens Concours

De Harmonie kan terug zien op een mooi optreden tijdens het concours op 5 november. De reacties van het deskundige publiek en collega muzikanten en dirigenten waren zeer positief! De Harmonie behaalde een tweede prijs op dit concours. Menigeen had hier meer van verwacht, maar helaas mocht dit niet zo zijn. Het A orkest heeft een mooie dag gehad na een aantal maandan hard werken.
DSC_0054.JPG - 388.86 Kb 

Spek de kas van onze club!

Wij doen mee met de clubactie van C1000 Bijsterbosch en u kunt ons daarbij helpen. Doe tussen maandag 18 mei en zaterdag 13 juni 2009 uw dagelijkse boodschappen bij C1000, want bij elke 10 euro aan boodschappen krijgt u een clubmunt. Spek de kas van onze club door deze munt in onze spaarpot te doneren die bij in de winkel staat. Op 20 juni wordt de prijzenpot, 5.000 euro, verdeeld onder de deelnemende clubs. Hoe meer muntjes, hoe hoger het bedrag dat wij ontvangen. Als u zich nu aanmeld voor de C1000 voordeelmail van uw C1000 ontvangt u 10 extra digitale clubmuntjes! Deze kunt u online aan onze club doneren. Zo gaat het sparen extra snel! 

 

 

1895 oprichtingsdatum "De Harmonie"

Op 1 oktober 1895 een gedenkwaardige dag, fanfare “De Harmonie” te Wolvega werd opgericht.

 

Harmonie speelt bij dodenherdenking in Wolvega

Enkele honderden mensen woonden zaterdagavond de herdenking van oorlogsslachtoffers bij op de algemene begraafplaats in Wolvega. Tijdens de indrukwekkende herdenking verzorgde De Harmonie de muzikale omlijsting. Wallie Hemmes speelde, zeer indrukwekkend, de Last Post. De foto's zijn van Lenus van der Broek.
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Jeugddag harmonie wolvega erg sfeervol en zeer geslaagd

Foto:  Lenus van der Broek

WOLVEGA – Ook dit jaar hield de Harmonie Wolvega weer haar jaarlijkse jeugddag. De dag stond natuurlijk in het teken van muziekmaken, maar er werd vooral ook veel plezier gemaakt. De ongeveer 45 aanwezige kinderen hebben ook een aantal spellen gedaan en geknutseld. Vol overgave hebben ze eigen muziekinstrumentjes gemaakt. Deze werden tijdens de uitvoering ’s avonds weer gebruikt.

Kerstconcert Rabo

Zaterdag 17 december speelde de Harmonie tijdens het Rabo Kerstconcert in Victoria Park. Onder leiding van Jan Wijenberg speelde het A orkest een aantal schitterende nummers zoals Danse des Mirlitons, Wat voor weer zou het zijn in Den Haag, Dream in the silent night en tot slot Last Christmas.
De 600 luisteraars hebben genoten van een zeer goed optreden. De slagwerkers verdienen een grote pluim. Samen met Jan Wijenberg hebben Jacob, Jannick, Edwin en Rick het orkest uitstekend ondersteund. 

Klik >>>>>>> HIER <<<<<<<< voor een video-impressie gemaakt door de rabobank 

dsc_1289.jpg - 373.81 Kb 

 

Lendebloazers worden 3e op festival in Ommen

De Lendebloazers deden zaterdag 3 september  mee aan een dweilorkestenfestival in Ommen. Het publiek was jury en gaf hun cijfers aan alle bands die dag optraden(in totaal 7 stuks). De Lendebloazers belandden op de 3e plaats waar onze bloazers heel blij mee zijn. Lendebloazers, gefeliciteerd met deze prestatie !!!!!!!!!!!!!!!

Kijk voor meer foto's en nieuws op http://www.lendebloazers.nl/

21 maart 2009 "Jeugddag" De Harmonie

dsc_2230.jpg - 40.61 Kb 
 de kinderen in actie tijdens de jeugddag van 2008        (foto Lenus van der Broek)


Zaterdag 21 maart as. is het weer feest in het Lindecollege. Meer dan 75 kinderen zijn de hele middag in de weer met spelletjes, muziek, schilderen, etc. kortom met van alles en nog wat. Met als afsluiting het concert om 19.00 uur. Naast de AMV leerlingen, de leerlingen van de scholen zal een groot deel van de  Harmonie in touw zijn. Het thema van deze avond is dan ook Samenwerken. Het jeugdorkest o.l.v. Jan Wijenberg zal het startorkest o.l.v. Marja Kremer een handje helpen. Ook zullen de leerlingen van de scholen, die 6 proeflessen van zeer ervaren leden van de vereniging hebben gehad, zich deze avond presenteren. Samen met een aantal oudere leden en de AMV leerlingen zullen zij enkele stukjes spelen. Ook de Lendeblaozers zijn weer van de partij, het wordt dus één groot feest.