Archief 2009

Jeugddag weer een groot succes (meer foto


 dsc_6096a.jpg - 43.30 Kb
 80 kinderen in actie tijdens de jeugddag                   (foto Lenus van der Broek)

Voor de 18e keer organiseerde de muziekvereniging “De Harmonie” haar jaarlijkse jeugddag.Hieraan deden, naast AMV leerlingen, ook ca. 30 leerlingen van diverse scholen uit Wolvega en omstreken mee. Deze kinderen sluiten vandaag een serie proeflessen af, verzorgd door leden van de Harmonie en bedoeld om kinderen (net als bij AMV) kennis te laten maken met muziek en een instrument. 

21 maart 2009 "Jeugddag" De Harmonie

dsc_2230.jpg - 40.61 Kb 
 de kinderen in actie tijdens de jeugddag van 2008        (foto Lenus van der Broek)


Zaterdag 21 maart as. is het weer feest in het Lindecollege. Meer dan 75 kinderen zijn de hele middag in de weer met spelletjes, muziek, schilderen, etc. kortom met van alles en nog wat. Met als afsluiting het concert om 19.00 uur. Naast de AMV leerlingen, de leerlingen van de scholen zal een groot deel van de  Harmonie in touw zijn. Het thema van deze avond is dan ook Samenwerken. Het jeugdorkest o.l.v. Jan Wijenberg zal het startorkest o.l.v. Marja Kremer een handje helpen. Ook zullen de leerlingen van de scholen, die 6 proeflessen van zeer ervaren leden van de vereniging hebben gehad, zich deze avond presenteren. Samen met een aantal oudere leden en de AMV leerlingen zullen zij enkele stukjes spelen. Ook de Lendeblaozers zijn weer van de partij, het wordt dus één groot feest.

Lendebloazers solliciteren naar vaste plek in de opstelling

     

 Voor de ingang van Abe Lenstra
stemming maken

 

 Fries volkslied midden op het veld

 

 Na de wedstrijd in het
supportershome

4 maart 2009: Alweer voor de tweede maal mochten "De Lendebloazers" van de Harmonie een  wedstrijd openen van SC Heerenveen in het Abe Lenstra stadion. Dit keer betrof het de kwartfinale van de KNVB bekerwedstrijd SC Heerenveen tegen NEC. De Lendebloazers speelden eerst buiten het stadion om de toeschouwers op te warmen. Op de grasmat lieten ze het Friese volkslied horen voorafgaand aan de wedstrijd. Na de wedstrijd speelden ze nog een half uur in het supportershome. De sfeer zat er goed in. Het werd 3-1 voor SC Heerenveen !

Afwisselend Triple concert

dsc_4336.jpg - 100.79 KbAfwisselend triple concert door chr. Brassband Euphonia, schoolorkest “de Wijs” en muziekvereniging De Harmonie Wolvega. 
Afgelopen zaterdagavond kwam voor de tweede keer een uniek trio bij elkaar om samen een concert te verzorgen. De avond werd geopend door schoolorkest “de Wijs”. Zo’n 40 leerlingen en docenten lieten horen dat er op het Linde College naast leren ook muziek gemaakt wordt. Iedere keer weer een uitdaging voor dirigent Cees Leerling om met een jaarlijks wisselende bezetting een orkest te formeren. Het publiek kreeg te horen dat dit wederom gelukt is. Vol overgave liet het schoolorkest werken horen als Nordic Fanfare, March Slav, Happy Feet en I was made for loving you.


Bassist Wim Hoornstra van "De Harmonie"
Fotoreportage is gemaakt door Lenus van der Broek
 

 

30 nieuwe leerlingen maken zich klaar voor eerste concert


   
 Klarinetles onder leiding van
1e klarinetisten  Femke en Joke
 

 Slagwerkles onder leiding van
Anneke en slagwerker Timon

 
 Dwarsfluitles onder leiding van
eerste fluitiste Gea

Dankzij een succesvolle wervingscampagne op diverse scholen in Weststellingwerf heeft "De Harmonie" dertig nieuwe leerlingen aangetrokken. Voor de nieuwe leerlingen heeft "De Harmonie" een compleet eigen lesprogramma ontwikkeld. Het programma is erop gebaseerd dat leerlingen zo snel mogelijk leren spelen in een groep. Op 21 maart tijdens de jeugddag van "De Harmonie" zullen de leerlingen al hun eerste concert ten gehore brengen. Ouders, oma's, opa's, ooms en tantes zijn dan natuurlijk van harte welkom om te komen luisteren.  Maar ook als u nieuwsgierig bent naar de muzikale prestaties van de nieuwe leerlingen van "De Harmonie" bent u van harte welkom.

Scholenactie 2009

"De Harmonie" bezoekt een aantal basisscholen.

 dsc_1899.jpg - 65.09 Kb
foto Lenus van der Broek.

De Harmonie heeft meer dan 50 jonge leden. Aan jeugd dus geen gebrek. Wij willen dit graag zo houden en daarom bezoekt de vereniging ieder jaar een aantal scholen. Alle scholen zijn inmiddels bezocht en zowel de leden van de Harmonie die op pad waren als de scholen waren zeer enthousiast. De eerste aanmeldingen voor de proeflessen zijn inmiddels binnen.