Archief 2010

Mooie afsluiting 2010

De Harmonie heeft de laatste maanden van het jaar niet stilgezeten. Na het galaconcert was er op 20 november een openbare repetitie van alle slagwerkers o.l.v. Cees Leerling. Alle ouders werden aan het eind van de repetitie getrakteerd op een schitterend concert. U kunt op 13 februari, het Valentijn concert door de gehele Harmonie, kennis maken met deze enthousiaste groep. Afgelopen zaterdag had het A orkest o.l.v. Jan Wijenberg een optreden in Appelscha op uitnodiging van de Rabo Bank. Samen met Euphonia en een shantykoor. Zondag is het jeugdblazers ensemble o.l.v. Marja Kremer op bezoek geweest bij Berkenstede.
dsc_2248.jpg - 88.12 Kb
dsc_2275.jpg - 85.98 Kb
Tot slot van 2010 werd afgelopen woensdag, 22 december in het Lindecollege een kerstconcert verzorgt door het A orkest o.l.v. Jan Wijenberg en het jeugd blazersensemble o.l.v. Marja Kremer. Met meer dan 200 bezoekers zat de zaal mooi vol. Een leuk vlot programma door beide orkesten, glühwein en kerstkransjes zorgden voor de juiste kerstsfeer. Een mooie afsluiting van een jaar waarin het bestuur alle zeilen heeft moeten bijzetten. Vooral het faillissement van de muziekschool heeft hen ontzettend veel tijd en energie gekost. Daarom dank aan het gehele bestuur, onder leiding van de inspirerende voorzitter Roelof Akkermans, voor al hun inspanningen. Bestuur, dirigent en leden kunnen trots terugkijken op 2010 en met nieuwe energie vooruit kijken naar nieuwe uitdagingen in 2011.
 
De foto's zijn van Lenus van der Broek    
     
 
 
  
 
   
     
       
 Dank aan Zoë voor de video opnames            
             

Geslaagd theeconcert jeugdorkest

img_1583a.jpg - 55.53 Kb


Afgelopen zondag gaf het jeugdorkest een zeer geslaagd theeconcert in Lycklamastins.  Het orkest kan een zeer afwisselend programma brengen o.a. een stukje rock muziek, een aantal echte marsen en niet te vergeten The Olympic Dream. En ook de solisten ontbreken niet. Max en Rik waren de solisten in Eine Kleine Morgenmusik, Anna Maria en Ysabelle in Klezmer Far Chalil. De volgende optredens staan gepland op 19 en 22 december.

 img_3981a.jpg - 56.75 Kb

Moniek en Jessica, solisten in My first solo    Emma, solist in Discovery March

Geweldig mooi Gala Concert

dsc_8940.jpg - 53.67 Kb In het totaal vernieuwde Victoria Park opende de Harmonie onder de enthousiaste leiding van Jan Wijenberg het Gala concert 2010 met de Valley of the Pinios. Gelegen bovenop de hoge kalkrijke zandsteenrotsen, liggen de kloosters van Meteora, één van ’s werelds heiligste sites. Meteora, wat grieks is voor ‘rotsen in de lucht’, is gelegen in het Noorden van Centraal Griekenland en kijken uit op de vallei van de Pinios. Deze kloosterorden die zich er nu bevinden, vinden hun oorsprong in vluchtelingen die een schuilplaats zochten voor de religieuze onderdrukking tijdens de Turkse overheersing. Deze arendsnesten boden hen een schuilplaats hoog boven het ruige terrein. Met dit gegeven in het achterhoofd heeft componist Kevin Houben ‘Valley of Pinios’ gecreëerd. Je hoort als het ware de wind rond de kalkrotsen kolken. Het sacrale van de kloosters, de gebeden, de eenzaamheid, … maar ook de weidsheid van de vallei en de pracht van de natuur.    
   

Na deze indrukwekkende openening ging men naar de overzijde van de Oceaan, naar St. Peters Lutheran College, Ross Roy van Jacob de Haan. Ross Roy is de naam van de laat 19e eeuwse monumentale villa, waar in 1945 het "St. Peters Lutheran College" is gesticht. De villa is altijd het symbool voor de school gebleven. Je hoort de verschillende fases die de leerlingen doorlopen tijdens hun schooljaren zoals vriendschap, begrip en natuurlijk de eerste verliefdheden, te horen in een mooie altsax solo. De oriëntale klanken, die de overgang vormen naar het slotthema, zijn symbolisch voor de diversiteit van culturen op deze school.

Fryske Blaasakademy

Op 1 september is in een algehele voorlichtingsavond voor ouders en leerlingen  bekend geworden dat "De Harmonie" haar leerlingen gaat opleiden via de Fryske Blaasakademy. Nieuwe leerlingen en leden die voorheen les kregen op de muziekschool kunnen zich vanaf heden opgeven via onderstaand linkje.

http://www.fryskeblaasakademy.com

Voorspeelavond jeugd Harmonie 30 juni 2010

 img_3390.jpg - 92.89 Kb                        Het jeugdorkest, o.l.v. Marja Kremer, had vanavond een primeur. Ian van der Molen, 1e waldhoornist in het jeugdorkest, had een compositie geschreven "Hoor hen". Madelon Kok heeft er een arrangement van gemaakt en dit stuk werd vanavond voor het eerst ten gehore gebracht. Jammes dat Ian zelf niet mee kon spelen vanwege een gebroken pols.   
30 juni j.l. was er weer een voorspeeluur waaraan
alle jeugd van de Harmonie deelnam. Ook alle
kinderen die de 2e serie proeflessen volgden.
Op de foto boven ziet u een deel van de slagwerkgroep samen met de leerlingen van de proeflessen o.l.v. Cees Leerling in actie. Als slagwerker moet je verschillende instrumenten kunnen bespelen,
dus ook op een bezemsteel. Een kostelijk gezicht en het klonk als een klok.
   img_3386.jpg - 63.71 Kb  

En uiteraard kwamen de kinderen die aan de proeflessen deelnamen op het podium. (Helaas konden niet alle kinderen aanwezig zijn). In zeer korte tijd hebben zij een aantal muziekstukjes geleerd, samen met een aantal leden van de Harmonie. Grote klasse.

img_3383.jpg - 93.84 Kb         img_3385.jpg - 61.75 Kb           
 img_3384.jpg - 79.21 Kb
Vanaf 1 september as zal de jeugd van "De Harmonie" weer repeteren. Het A orkest start met de 1e repetitie op woensdag 25 augustus ter voorbereiding van het galaconcert op 22 oktober as.
   

Buitenconcert Sickengaoord

Onder zeer zonninge omstandigheden hebben
de bewoners van Sickengaoord
23 juni genoten van een buitenconcert door 
"De Harmonie". 
De Harmonie speelde
onder leiding van
gastdirigent Cees Leerling
een zeer afwisselend programma.
Al met al een fleurig optreden dat
bij de mensen erg in de smaak viel. 
img_3348.jpg - 51.63 Kb

Muziek examens gestart en iedereeen is geslaagd!

 

 examen 2010 collage.jpg - 379.44 Kb

   
       

Ook bij de De Harmonie zijn de examens gestart. De klarinetten beten het spits af en zijn allen geslaagd voor hun diploma. Proficiat dames. Charlotte heeft het 2e deel van haar examen op 30 juni samen met De Harmonie in het Lindecollege afgesloten met twee prachtige solo's. Op 17 juni hebben 5 van onze slagwerkers, Edwin, Henk, Ishan, Jannick en Rick met succes hun examen afgesloten. Mannen gefeliciteerd. Destin, voor zijn A diploma en Mathilde voor C, beiden op trompet zijn afgelopen week geslaagd, proficiat. Tot slot hebben op 8 juli Esmee, Maaike Rixt, beiden voor C en Anna Maria en Ysabelle beiden voor B, op dwarsfluit hun examen met goed gevolg afgesloten. Iedereen van harte gefeliciteerd.

Jongste jeugd Harmonie naar Duinenzathe

Zaterdag 5 juni was het dan zover: het uitje van de jongste jeugd van de harmonie Wolvega!

img_3145.jpg - 91.30 Kb Dit jaar hebben we    gekozen voor Duinenzathe en dat was een goede keus! De kinderen waren enthousiast, de attracties waren leuk en het weer was geweldig!
De kinderen zijn kleddernat geworden op waterglijbanen, waren bestuurders in auto’s, gingen in de flying butterfly, hebben gegriezeld in het spookhuis en noem maar op…….!

Voor een impressie van de dag kun je de foto’s bekijken! 

We kijken terug op een zeer geslaagde jeugddag en bedanken alle vaders en moeders die mee hebben geholpen bij het slagen van deze dag!

de jeugdcommissie, Marijke, Stef, Anne, Anneke en Vivian

Concert Heidepolle De Wegwijzer

img_2694a.jpg - 119.03 Kb

Afgelopen woensdagavond, 28 april, was het A orkest van "De Harmonie" te gast bij de nieuwe brede school De Heidepolle en De Wegwijzer. 's morgens werd de school officieel geopend. De gehele dag was het feest, 's avonds konden belangstellenden de school bekijken onder de muzikale klanken van "De Harmonie" o.l.v. Jan Wijenberg.

Jeugdorkest geeft concertje in Berkenstede

 

Het jeugdorkest van "De Harmonie" heeft gistermiddag een fantastisch theeconcert gegeven in zorgcentrum Berkenstede te Wolvega. Het 
orkest o.l.v Marja Kremer speelde enthousiast en geconcentreerd 9 muziek-stukken waaronder My first Solo, voor klarinetten, Eine kleine Morgen-musik met als solist Max Veldman op Alt. sax en De Klezmer Far Chalil met een solo voor de dwarsfluiten. De reacties vanuit de zaal waren
hartverwarmend. Complimenten voor alle muzikanten voor dit uitstekende concert. Na de pauze trad het koor van Berkenstede o.l.v. Anke Jansen op. Naast de vaste pianobegeleiding speelden ook vier dames van de Harmonie mee, Jolanda Akkermans en Esmee Kemerink opdwarsfluit en Lisette Nanninga en Joke de Hoop op klarinet. Al met al een geweldige leuke middag en zeker voor herhaling vatbaar.

img_2680a.jpg - 80.74 Kb
   

 

JEUGDDAG HARMONIE WOLVEGA 2010 WEER GROOT SUCCES!

dsc_8219.jpg - 74.11 Kb

JEUGDDAG HARMONIE WOLVEGA 2010 WEER GROOT SUCCES!

Voor de 19e keer organiseerde “De Harmonie” haar jaarlijkse jeugddag.Hieraan deden de kinderen van het jeugdorkest, slagwerkensemble, AMV leerlingen en leerlingen van diverse scholen uit Wolvega en omstreken mee. Deze kinderen sloten vandaag een serie proeflessen af. 

Jeugddag 2010

p1010779.jpg - 72.56 Kb

JEUGDDAG DE HARMONIE AANVANG CONCERT: 19.00 UUR IN HET LINDECOLLEGE

17 april is de jaarlijkse jeugddag van "De Harmonie". 50 leerlingen van de scholen hebben de eerste proeflessen gehad en bereiden zich nu voor op de jeugddag. De middag staat in het teken van spel en muziek. 's avonds is er een concert waar ook alle kinderen aan meedoen. Daar zullen zij samen met o.a. de AMV leerlingen enkele stukjes spelen. Aan het concert nemen 3 onderdelen van "De Harmonie" deel, het slagwerkensembe o.l.v. Cees Leerling, het jeugdorkest o.l.v. Marja Kremer en het A orkest o.l.v. Jan Wijenberg.
De leerlingen worden begeleid door een aantal enthousiaste vrijwilligers van de vereniging, te weten Roelof Akkermans, koper, Gea Koopman en Lisanne Pen, dwarsfluiten, Joke de Hoop, klarinetten, Marcel Nanninga, saxofoons, Anneke Hanewald, Waldhoorns en de slagwerkers door Cees Leerling.  Op de volgende foto's ziet u een deel van de leerlingen druk aan het oefenenen. De jeugddag van de Harmonie is inmiddels een begrip in Wolvega waar jong en oud elkaar in een ontspannen en gezellige sfeer ontmoeten.

Nieuwe jeugdensembles presenteren zich

Woensdag 17 februari: Om 18:00 was het zover. Onder belangstelling van ouders en andere familie en vrienden lieten de nieuwe jeugdensembles van "De Harmonie" zich voor de eerste maal horen. Het slagwerkensemble o.lv. Cees Leerling en het Jeugdorkest o.l.v. Marja Kremer speelden leuke nummers. Het was een gezellige middag en om 19:00 verlieten ouders en artiesten voldaan weer "Het Lindecollege". 

De orkesten zullen al zeer binnenkort versterking krijgen van weer een nieuwe lading aan leerlingen die"De Harmonie"heeft weten te werven op lagere scholen in Weststellingwerf. In totaal bijna 50 leerlingen zullen  op 3 maart hun eerste kennismaking ervaren met een muziekinstrument.  

Scholenactie 2010 weer van start

Woensdag 13 januari start "De Harmonie" haar jaarlijkse scholenactie. Dit jaar worden scholen in De Hoeve, De Blesse, Oldetrijne, Oldelamer en Wolvega bezocht. Doelstelling van de harmonie is om kinderen kennis te laten maken met muziek. Aan jeugd is geen gebrek bij de vereniging en dat willen we graag zo houden. Door ieder jaar een aantal nieuwe leerlingen te werven, blijft het ledenaantal op peil. Om de drempel zo laag mogelijk te houden biedt de vereniging kinderen die geïnteresseerd zijn in de muziek, een aantal proeflessen aan. Zo kan men zonder enige verplichting kennis maken met een muziekinstrument. Men heeft de keuze uit hout, klarinet, fluit, saxofoon en koper, trompet, trombone waldhoorn etc en melodisch slagwerk. Ook kinderen van scholen die we dit jaar niet bezoek en ouderen kunnen gebruik maken van de proeflessen, heb je belangstelling mail dit naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De aftrap werd gegeven bij “De Adelaar”. Op deze school zitten 7 leerlingen van De Harmonie, vier slagwerkers en drie dames op klarinet. De foto's zijn van Lenus van der Broek.

dsc_3661-1.jpg - 116.46 Kb
 dsc_3668-1.jpg - 125.78 Kb
 Nynke, Marit en Jessica op klarinet  Rosier, Ishan, Edwin en Jannick op slagwerk

Bent u nieuwsgierig bent geworden, kom eens langs op woensdagavond in het Lindecollege, tussen 18.00 - 21.30 kunt u bij ons terecht.