harmo jpg

Welkom bij de leukste muziekvereniging van Friesland voor jong en oud. Je komt hier vast om informatie te vinden over "De Harmonie". De Harmonie uit Wolvega is een grote vereniging en dat is niet voor niets. Jaarlijks stappen leden in van jong tot oud om vaak lang bij ons te blijven. We zijn ambitieus maar ook toegankelijk. We willen graag presteren maar geven iedereen de kans om dit op zijn / haar manier zo goed mogelijk te toen. We zijn divers, met verschillende orkesten, zodat iedereen op zijn niveau kan meedoen. Het is gezellig in onze vereniging. We zijn een groep met elkaar die niet alleen repeteert en uitvoert maar ook samen leuke dingen beleeft. Niet alleen na repetities of uitvoeringen maar ook tijdens een BBQ of een dagje uit. Lees verder voor meer informatie over onze mooie vereniging

 

Onze orkesten en muzieklessen

A orkest

Het A-orkest van "De Harmonie" staat onder leiding van Dominic Sierat en staat al jaren garant voor leuke optredens en mooie concerten. Het orkest komt uit in de derde divisie. In 2017 heeft "De Harmonie" weer een eerste prijs behaald op het muziekfestival op Schiermonnikoog. Het orkest geeft jaarlijks een "Galaconcert" met bekende Nederlandse zangers als artiest in een prachtige zaal gevuld met 500 man publiek. Het is een feest om in het A-orkest te spelen en om je muzikale ambities waar te maken.

Repetities

Het A-orkest repeteert elke woensdag van 19.30 uur tot 21.45 uur in het Linde College in Wolvega. Om 20.45 uur is er een pauze. Na de repetitie wordt er snel opgeruimd en is er iets te drinken tegen kostprijs. In de gezellige derde helft ontstaan vaak de leukste plannen bij gesprekken met leden, dirigent en bestuur.

   
       
       
  b orkest

Het B-orkest van "De Harmonie" is een kweekvijver en tegelijkertijd een zelfstandig orkest met een geheel eigen identiteit en repertoire. De muziek ligt makkelijk in het gehoor en bevat veel populaire muziek die bekend is uit de hitlijsten. Een genot om in te spelen voor de muzikant in opleiding of wanneer je eenvoudig weg houdt van niet al te ingewikkelde muziek.

Dirigent

Cees Leerling

Cees Leerling studeerde slagwerk bij Gerard van der Kolk in Leeuwarden en later bij Martin Vijver en Rein Niemeijer in Groningen. Na zijn studie aan het conservatorium in Groningen maakte hij deel uit van de Johan Willem Friso Kapel in Assen. Als docent heeft hij al meer dan 40 jaar ervaring. Hij werkt graag met slagwerkers van muziekverenigingen. Het totale slagwerkpakket komt daarbij aan bod. In Noord-Nederland leidde Cees Leerling diverse verenigingen als dirigent, van fanfare's tot slagwerkensembles, mallet- en drumbands.   

Repetities

Het B-orkest repeteert iedere woensdag van 18.00 uur tot 19.00 uur in het Linde College in Wolvega.

   
       
 cees      
   

Het L-Orkest staat natuurlijk voor het Les orkest. Hier begint het allemaal. De Harmonie leidt heel veel muzikanten op. Ze gaan op muziekles en komen zo snel mogelijk in het Les orkest omdat wij het belangrijk vinden dat leerlingen zo snel mogelijk de lol van samen muziek maken gaan beleven. 

Dirigent

Hier komt een stukje over de dirigent van het L-orkest

Repetities

Nog niet bekend voor dit seizoen

   
 DSC 9848 L orkest     
       
   

Marim Battuta is het slagwerkensemble van "De Harmonie". Een totaal ander genre muziek wordt hier gespeeld, met vette beats en mooi melodisch slagwerk. Marim Battuta is begonnen als opleidingsgroep voor slagwerkers maar is inmiddels ook een zelfstandig orkest geworden met eigen optredens en hele leuke muziek

Dirigent

Cees Leerling

Cees Leerling studeerde slagwerk bij Gerard van der Kolk in Leeuwarden en later bij Martin Vijver en Rein Niemeijer in Groningen. Na zijn studie aan het conservatorium in Groningen maakte hij deel uit van de Johan Willem Friso Kapel in Assen. Als docent heeft hij al meer dan 40 jaar ervaring. Hij werkt graag met slagwerkers van muziekverenigingen. Het totale slagwerkpakket komt daarbij aan bod.
In Noord-Nederland leidde Cees Leerling diverse verenigingen als dirigent, van fanfare's tot slagwerkensembles, mallet- en drumbands.

Repetities

Marim Battuta repeteert iedere woensdag van 17.00 uur tot 18.00 uur in het Linde College in Wolvega.

   
 marimba  marimbattuta    
 cees      
logo kleur 

De Lendebloazers is het dweilorkest van De Harmone. Ze treden veel op in de omgeving en waar ze zijn is het altijd feest. De Lendebloazers repeteren iedere eerste vrijdag van de maand en omdat ze zo vaak optreden is dat ruim voldoende. 1 keer per jaar gaan De Lendebloazers op studieweekend, waar het repertoire voor het nieuwe seizoen wordt ingestudeerd. Jarenlang gingen ze daarvoor naar Ameland maar het afgelopen jaar werd een locatie dichter bij huis gekozen.

Het is een feest om bij de Lendebloazers te spelen en "Ieder optreden is een compleet verzorgd schoolreisje" zo werd het wel eens door een van de leden aangegeven.

De Lendebloazers hebben nog trompettisten en trombonisten nodig. Neem contact op via info.harmoniewolvega.nl wanneer je interesse hebt. 

 

   
       
       
  Muziekles 

Het leertraject
De Harmonie pakt muzieklessen serieus aan. Natuurlijk gaat het vaak om jongen mensen die willen starten met het leren bespelen van een instrument, maar dat is niet altijd zo. Wij nemen zowel jonge mensen als oudere instromers even serieus en hebben daar een hele goede opleiding voor klaar. Het betreft een opleiding die er op gericht is om binnen twee jaar het A diploma te behalen en daarna binnen twee jaar het B diploma. Ondertussen ben je al begonnen in ons B orkest waar je het plezier van muziek maken in een orkest leert beleven. Vanaf het B diploma wordt constant gekeken of je al klaar bent voor het A orkest. Wanneer je nog twee jaar verder bent kun je het C diploma te pakken hebben en dan is de kans heel groot dat je in het grote A orkest mag meespelen.

De kosten
Het kostenplaatje is helemaal afhankelijk van je leeftijd en leswensen. Leden onder de 18 jaar krijgen gemeentelijke subsidie als ze in onze gemeente wonen, afhankelijk van het aantal jaren dat je les hebt, neemt deze subsidie jaarlijks af. Maximaal 4 jaren worden gesubsidieerd. Om een goed idee te krijgen van het kostenplaatje wat voor jou van toepassing is, vragen we je contact op te nemen door middel van een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zullen je dan zo spoedig mogelijk te woord staan en een duidelijk beeld geven van de kosten.

Instrument
De Harmonie heeft haar eigen instrumentenpark en de kans is groot dat ze het instrument waar jij op wilt leren spelen beschikbaar heeft. Wanneer je muziekles neemt bij De Harmonie word je lid van de vereniging en krijg je eveneens een instrument van de vereniging.