Dirigenten

Dirigent A-orkest: Martijn Oostra

De Harmonie is heel erg blij dat we Martijn als dirigent hebben kunnen aantrekken. Samen met Martijn gaan we voor een duurzame samenwerking met elkaar om de vereniging nog meer op de kaart te krijgen met “Meer Harmonie !!”

Martijn Oostra (1993) is een veelzijdige muzikant. Hij is dirigent, componist, arrangeur en slagwerkdocent. Op jonge leeftijd begon hij met slagwerklessen bij C.M.V Oranje Bolsward, waar hij zo’n vijftien jaar speelde. Van 2014 tot 2021 gaf hij zelf slagwerklessen en stond hij als dirigent voor het B-slagwerkensemble van de club. In 2011 bereikte hij de finale van de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble en won hij de Jong Talentenprijs, die hem compositielessen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag opleverde. In november 2021 behaalde hij zijn diploma HaFaBra-directie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Momenteel is Martijn dirigent bij verschillende muziekverenigingen en ensembles.

Dirigent Marim Battuta: Cees Leerling

Cees Leerling is sinds 2012 dirigent van het slagwerkensemble Marim Battuta. Cees zette zijn eerste stappen bij De Harmonie ruim 50 jaar geleden. Op 17-jarige leeftijd werd hij instructeur van de drumband van het toenmalige fanfare orkest. Met groot succes, want de drumband promoveerde via eerste prijzen op concoursen van de derde naar de eerste divisie. Vanwege zijn indiensttreding bij de Johan Willem Friso kapel heeft Cees De Harmonie een tijdje moeten verlaten.

Op zijn 20e kwam Cees in dienst bij de  muziekschool in Heerenveen. Als docent slagwerk heeft Cees lesgegeven in Heerenveen, Oosterwolde, Wolvega en Noordwolde, maar ook in Akkrum, Appelscha en Makkinga. Tegenwoordig geeft Cees de muzieklessen via zijn eigen bedrijf DrumCase.

Cees is instructeur-dirigent geweest van de Woudklank uit Noordwolde (instructeur van de drumband, maar ook dirigent van het fanfareorkest) en instructeur van het Van Renssenkorps uit Heerenveen, Woudklank Grootegast, Crescendo Ruinen, Oldemarkter Fanfare, maar voor hem belangrijker dan alle verenigingen: oprichter en dirigent van schoolorkest De Wijs van het Linde College Wolvega. Zelf is hij als slagwerker actief geweest in het orkest van koorvereniging Pro Cantica uit Assen. Vanuit zijn ervaring met slagwerk leerlingen heeft het bestuur Cees een aantal jaren geleden gevraagd om een kweekvijver op te richten voor de slagwerkers. Cees is deze uitdaging in 2012 aangegaan en hieruit is het succesvolle Marim Battuta ontstaan.

 

Dirigent L-orkest: Lindy Adema

Lindy Adema (1986) is fluitiste en docent dwarsfluit en is sinds september 2021 dirigent van het L-orkest. Lindy studeerde aan het ArtEz Conservatorium in Zwolle en is daar in 2012 afgestudeerd. Ze geeft les op verschillende plaatsen in Friesland en Groningen. In omgeving Wolvega is ze al ruim 10 jaar actief als docente en heeft al menig dwarsfluit leerling van de Harmonie opgeleid. Ze is actief in verschillende orkesten, waaronder het Noord Nederlands Jeugd Orkest.

Lindy is een zeer gedreven docente met veel ervaring met muzikale projecten voor jong en oud. Met het L-orkest probeert zij het samen leren spelen te combineren met plezier maken en het creëren van een hecht groepsgevoel.