2013

Pearl schittert met "De Harmonie"


"De Harmonie", onder leiding van Jan Wijenberg, bracht weer een fantastisch programma tijdens het gala concert. In een afgeladen Victoria Park genoot men van prachtige muziek afgewisseld met zang van Pearl Josefzoon. Pearl werd in 2011 in een klap bekend door haar deelname aan het succesprogramma The Voice of Holland. 

De bezoekers werden bij de ingang muzikaal welkom geheten door een ensemble van De Lendebloazers. In de zaal volgde een tweede muzikale verrassing verzorgd door het Combo Nanninga.


  

 

 

Na deze warme ontvangst en het welkom door presentator Minne Feenstra startte het A-orkest van "De Harmonie" met een twee prachtige nummers, Spirit of Youth van Henk van der Heide en het prachtige Elsa's Procession to the Cathedral van Richard Wagner. Hierin valt de prachtige klank van het orkest op. 

Samen met Pearl speelde "De Harmonie" het bekende wiegeliedje Hijo de la luna en het prachtige You raise me up. Als klapstuk voor de pauze kwam James Bond ten tonele. Een stuk vol met spanning, spektakel en romantiek zoals in alle films van James Bond.

Na de pauze weer een avontuurlijk stuk, Wild wild west. De eenzaamheid, de mooie opbouw, de  techniek, de knallende acties, alles kwam naar voren. Het lukte Jan Wijenberg het uiterste uit zijn muzikanten te halen. Je waande je echt even in het wilde westen.
Pearl nam de mensen samen met "De Harmonie" mee naar een heel andere sfeer in You're the Voice, Don't worry 'bout a thing en A night like this. Wat een prachtige stem van deze mooie zangeres!

Voor de grande finale nog even terug naar vroeger met een medley van Deep Purple. Met daarin een vette solo van Marcel Nanninga op bariton Sax. en een stoere Trombone solo van Stef Meijer. Tot slot nam Pearl samen met "De Harmonie" afscheid met De Bestemming en De Zee.

We zagen en hoorden een fantastisch Harmonie orkest o.l.v. Jan Wijenberg. Combineer dit met de schitterende zangeres Pearl Josefzoon en je hebt een geweldige avond waarbij zowel het publiek als het orkest met volle teugen van hebben genoten!

Onderstaande foto,s zijn gemaakt door Lenus van der Broek en Roosmarijn Jongstra