2014

Prachtig dubbelconcert 15 maart De Harmonie en Stuyvesant Sailors

 

Een “klein” feestje in Hotel van der Valk afgelopen zaterdagavond. Dat begon al met het voorprogramma door het Start orkest van De Harmonie. Enthousiast werden de stukken gespeeld. Van rustiger tot hoog tempo en van solo tot alles uit de kast.

 

 


Na het Start orkest was het de beurt aan de hoofd act van de avond. Het Shantykoor De Stuyvesant Sailors

 

en het A-orkest van de Harmonie wisselden elkaar af en ook het programma van beide groepen was zeer gevarieerd. Van gevoelig tot lekkere rock en met nummers en stukken uit heel Europa op een geweldige manier aangekondigd door Sailor Thijs en dirigent Jan. Na een spontaan gastoptreden van deze zelfde Jan in het Shantykoor werd hij al bijna benoemd tot opper Sailor.
Gelukkig nam hij daarna weer zijn vertrouwde plek in. Helemaal feest was het bij de Hollandse Wals-medley waarbij de hele zaal, inclusief de muzikanten van het A-orkest stonden te zwingen en te zingen en geen vuurpijlen maar wel knalconfetti na afloop.


Het concert werd afgesloten met een gezamenlijke uitvoering van Conquest of Paradise en als toegift het Stellingwerfs volkslied. Een bijzonder geslaagde avond voor publiek, zangers en muzikanten!
De foto's zijn van Lenus vd Broek, Hillie van Dalen en Chris Jansen.